Fremtidens kunde langer ud efter hurtige handler

Årets CIO, Michael Moesgaard fra DONG Energy, gav branchen en diplomatisk opsang. Læs de gode råd om at blive foretrukket leverandør.

"Drop de kortsigtede handler, der skal sikre kvartalsmålet og indret jer efter vores mål."

Så klart lød opfordringen fra CIO Michael Moesgaard, der talte til de godt 100 deltagere, som i går var samlet for at kåre Danmarks dygtigste it-virksomheder ved Computerworld Top 100 2010.

Michael Moesgaard er CIO i DONG Energy og blev i foråret kåret som Årets CIO 2010. Han var sammen med direktøren for Statens It, Lone Strøm, inviteret til konferencen for at fokusere på årets tema, som var fremtidens kunde.

"Vi hører ganske ofte, at leverandørerne gerne vil være partnere og indgå et strategisk samarbejde, som har et langt sigte. Og det er fint, det vil jeg også gerne, men vi skal være enige om hvordan," sagde Michael Moesgaard og opridsede de spilleregler, som er afgørende for ham og DONG Energy.

Spillereglerne
"Først og fremmest skal leverandørerne forstå vores strategi. Dernæst skal man indrette salgsarbejdet efter vores mål og ikke efter kortsigtede bonusordninger, hvis man vil være partner og ikke "bare" leverandør".

Michael Moesgaard understregede, at DONG Energy skal have leveret hvad, der giver mening for virksomheden og ikke nødvendigvis den store pakke, når der kun er brug for den lille. Ligesom leverandørerne skal komplettere kompetencerne i DONG, for Michael Moesgaard køber ikke noget, som hans organisation selv kan skabe eller har i forvejen, med mindre det giver særlig værdi.

"I skal vise respekt og agere i vores kultur for at fortjene tillid på den lange bane. Det handler om integritet, om at vi skal kunne stole på, at sælgeren følger leverancerne helt til dørs og skaber helhed," sagde Michael Moesgaard.

Udvikling siden fusionen
It-arbejdet i DONG Energy har de seneste fire år været gennem store ændringer ligesom resten af virksomheden. I 2010 er it-organisationen lige på tærsklen til at gå ind i det stadie, der hedder internationalisering og forretnings-transformering.

DONG Energy blev skabt i 2006 gennem en fusion af en lang række danske elselskaber. Og i de første par år stod der naturligvis fusion og sammenlægning på programmet, mens der siden 2008 har været konsolidering og effektivitetsforbedringer på programmet.

Som den foreløbige kulmination på konsolideringen og effektiviseringen blev de decentrale it-afdelinger i den første føderale organisation fusioneret til en central it-afdeling i år. Antallet af leverandører er blevet konsolideret, og DONG Energy IT arbejder med en multisourcing-strategi.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Mystikken breder sig om pludselig fyring af Waoo-topchef efter alvorlige beskyldninger: Selskabet er fuldkomment tavst
Mystikken breder sig om årsagen til, at Waoo med øjeblikkelig virkning har fyret topchef Jørgen Stensgaard. Spørgsmålene hober sig op, men der er total tavshed hos Waoo og selskabets bestyrelse, der ikke vil stille op til interview. Her er hvad, vi ved.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Minimér spildtid og understøt det nye arbejdsliv med effektive videomøder
Under nedlukningen i foråret 2020 vænnede dine medarbejdere sig til at mødes via Microsoft Teams. Men mange blev frustrerede over at vende tilbage til kontoret og opdage, at dette – nu helt essentielle! – møderedskab ikke fungerede særligt godt sammen videoudstyret i mødelokalerne. Nu bygger en ny løsning endelig bro mellem Teams og verdens nok mest udbredte og velfungerende løsning til professionelle videomøder – Cisco Webex. Det kan du læse mere om i denne korte og præcise gennemgang af løsning og muligheder fra NetDesign.