Artikel top billede

IDC-analytiker Anders Elbak mener, at Cisco og Citrix med deres nye partnerskab især vil gå efter de mindre kunder. Foto: Torben Klint (Foto: Torben Klint)

Analytiker: Cisco har bukserne på i nyt partnerskab

Især Cisco kan drage fordel af et nyt partnerskab mellem netværkskæmpen og virtualiseringsfirmaet Citrix, mener analytiker.

Læs også: Cisco og Citrix rykker helt tæt på hinanden

Citrix og Cisco har indgået et strategisk partnerselskab, der skal gøre det lettere at intregrere Citrix' virtualiseringsteknologi i Ciscos infrastrukturplatform.

På den måde bliver det muligt for de to virksomheder, at sælge deres produkter som samlede datacenterløsninger - komplet med hardware og virtualiseringsteknologi. Og selvom begge parter øjensynligt får noget ud af aftalen, så mener Anders Elbak, der er analytiker hos IDC Nordic, at aftalen er mest gunstig for Cisco.

"De kunder, der har behov for de produkter Citrix kan levere, kender godt Citrix i forvejen," siger han.

Han mener altså, at det er tvivlsomt, hvor mange ekstra kunder Cisco vil hive ind i Citrix' butik.

Flere virtualiseringsprojekter
Omvendt mener Anders Elbak, at de færreste virksomheder, der er på udkig efter en virtualiseringsløsning, vil tænke på Cisco. Og her vil de kunder, som Citrix kan diske op med, falde på et tørt sted.

"Cisco tænker man på, hvis man skal have bygget et nyt netværk - og der er nok betydeligt flere virtualiseringsprojekter i øjeblikket, end der er netværksprojekter," siger Anders Elbak.

Selvom Cisco i forvejen har et samarbejde med VmWare, som også er kendt for at levere virtualiseringsprodukter, mener Anders Elbak, at det er en helt anden type kunder Cisco vil kapre med sit samarbejde med Citrix.

"Et af problemerne med VmWare er, at firmaets produkter af mange opfattes som lidt dyre. Cisco derimod, vil meget gerne producere de her færdig-konfigurerede bokse, som de kan stille på en palle og køre ud til kunden - og de skal helst være relativt billige, så virksomheden på den måde kan få fat i nogle af de lidt mindre virksomheder. Og i det segment, vil VmWare ofte være lidt for dyr," forklarer han.

Citrix får til gengæld den fordel, at firmaets virtualiseringsteknologier får en platform de kan blive leveret på, så de ikke nødvendigvis skal installeres på den server, der nu en gang måtte stå ude hos kunden i forvejen.

"Derfor bliver de også i bedre stand til at kunne levere en pakke i form af en fysisk boks, som er sat op til at have en række virtuelle arbejdspladser og virtuelle servere og så videre - det er bare at sætte den i stikkontakten, og så spiller det. Groft sagt," forklarer Anders Elbak.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere