Artikel top billede

Bank strammer nu sikkerheden i mobilløsning

Danske Bank lancerede i sidste uge en mobilløsning, der giver adgang til bankkontoen. Nu strammes sikkerheden.

I slutningen af sidste uge lancerede Danske Bank en netbank-løsning til iPhone, og kunderne har taget vel imod initiativet.

Applikationen er det mest hentede gratisprogram på iTunes, og 21.000 danskere har downloadet bankens mobilløsning.

Mindre end en uge efter lanceringen har Danske Bank dog set sig nødsaget til at stramme sikkerheden.

Danske Bank her helt konkret ændret på sikkerhedsindstillingerne, så der nu kun gives tre forsøg til at indtaste den korrekte pin-kode i forbindelse med login.

Danske Bank vil ikke fortælle, hvad det tidligere loft for antallet af login-forsøg var.

Bank: Ingen sikkerhedsrisiko
Danske Bank mener dog ikke, at der har været en sikkerhedsrisiko forbundet med det tidligere ukendte antal login-forsøg.

"Adgangen bygger på en kombination på CPR-nummer, pinkode og NemID-nøglekortet. Derved mente vi, at sikkerheden var på et højt niveau, men vi har fået nogle henvendelser fra vores brugere angående spørgsmålet," siger Anders Klinkby Madsen, pressechef i Danske Bank

"For at undgå enhver tvivl har vi nu valgt at reducere antallet af tilladte forsøg, når pinkoden skal indtastes, til højst tre," siger Anders Klinkby Madsen.

Den vurdering er en sikkerhedsmand enig i.

"Det er en rigtig rettelse, ikke så meget fordi at det som sådan udgør en decideret sikkerhedsrisiko, men mere fordi det har en god signalværdi," siger sikkerhedsekspert Peter Kruse fra firmaet CSIS.

De mange, der allerede har hentet applikationen, behøver ikke en opdatering af applikationen, da antallet af adgangsforsøg styres fra bankens interne systemer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere