Artikel top billede

It-chefer: Det går bedre og bedre for it-afdelingerne

Det virker ikke som om, vi skærer ned, og der er tilsyneladende flere muligheder både for erhvervslivets it-afdelinger og for serviceleverandørerne, viser en spørgeundersøgelse.

Computerworld News Service: Det går godt for erhvervslivets it-afdelinger på trods af den sløve økonomi. It-budgetterne og -lønningerne er steget i forhold til sidste år og begge forventes at stige igen i 2011.

Det er de primære konklusioner fra en spørgeundersøgelse af 172 it-chefer, teknologidirektører og senior-it-ledere fra 172 virksomheder fra USA. Spørgeundersøgelsen er betalt af Society for Information Management. Dens konklusioner vil blive præsenteret ved konferencen SIMposium2010, der holdes i Atlanta 3. til 5. oktober.

"Økonomien er ikke, hvor nogen af os ville ønske, den var, men it-branchen har det forrygende," siger Jerry Luftman, som i de sidste 10 år har foretaget denne spørgeundersøgelse.

Luftman er tidligere executive vice president hos SIM samt executive director og distinguished professor ved Stevens Institute of Technologys School of Technology Management i Hoboken i New Jersey.

"Det virker ikke som om, vi skærer ned. Der er tilsyneladende flere muligheder både for erhvervslivets it-afdelinger og for serviceleverandørerne."

Antallet af it-chefer, der svarer, at deres it-budgetter i år er på linje med eller større end i året før, er steget fra 48 procent i 2009 til 65 procent i 2010. Og endnu bedre svarede 73 procent af respondenterne, at deres it-budgetter i 2011 vil være tilsvarende eller større.

Størrelsen af it-lønningerne følger en lignende kurve, hvor 83 procent af it-cheferne svarer, at lønningerne til it-personalet er tilsvarende eller større i år end sidste år i forhold til 81 procent i 2009. 91 procent af it-cheferne svarer, at deres lønninger i 2011 vil forblive det samme eller stige i forhold til i år.

At it-budgetterne vil stige i 2011, er dog ikke entydigt godt nyt for it-afdelingerne. De adspurgte it-chefer svarer, at de planlægger at bruge en relativt større andel af budgettet i 2011 på offshore outsourcing - syv procent frem for fem procent i år - og vil også øge deres investeringer i lokal outsourcing og konsulenttjenester.

It-medarbejdere bør dog alt andet lige have en bedre chance for a få godkendt anmodninger om efteruddannelse, da it-cheferne planlægger at bruge 3,98 procent af it-budgetterne på efteruddannelse i 2011, hvilket er en stigning fra 3,48 procent i 2010 og 3,19 procent i 2009. Det område af efteruddannelse, som de adspurgte it-chefer er mest interesserede i, er ikke tekniske certificeringer eller forretningsmæssige kvalifikationer - det er skriftlig og verbal kommunikation.

"Der er øgede udgifter til efteruddannelse, men det er ikke af tekniske eller forretningsmæssige færdigheder. Det kommer til at være af mellemmenneskelige færdigheder: Præsentation, skrivning, forhandling og markedsføring," påpeger Luftman. "Det har noget at gøre med at øge forståelsen mellem it-afdelingen og resten af virksomheden."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere