Artikel top billede

Tyskerne vil ikke ses på Street View

Google modtager et stigende antal anmodninger fra tyskere, der vil have billeder af deres ejendomme sløret på Street View.

Computerworld News Service: Det tyske tidsskrift Der Spiegel skrev i weekenden, at der er tale om flere hundrede tusinder anmodninger fra tyskere, som ikke vil have deres ejendomme vist på Street View, men Google kan endnu ikke offentliggøre noget præcist tal.

"Som forventet på grundlag af den brede mediedækning og vores egen informationskampagne er antallet af breve, vi har modtaget, steget i de seneste uger," udtaler Google.

"Vores førsteprioritet er at bekræfte og behandle alle de ægte ansøgninger. Det er derfor på nuværende tidspunkt ikke muligt at oplyse det præcise antal anmodninger om fravalg."

I august lancerede Google et særligt program til tyskerne, der gjorde folk i bestemte byer i stand til at anmode om at få fjernet eller sløret deres ejendomme i Street View, som efter planen vil blive tilgængelig senere i år. Folk kan bruge et onlineværktøj til formålet eller sende anmodningen som e-mail eller brev. Google har udvidet programmet fra 15. september til 15. oktober.

Folk i andre lande kan også anmode om at få fjernet billeder af deres ejendomme, dog først efter billederne er blevet tilgængelige i Street View.

Den forhøjede opmærksomhed på Street View falder sammen med, at Google og andre onlinevirksomheder er til en konference i Berlin om privacy- og databeskyttelsesspørgsmål i forbindelse med tjenester såsom geolokation og onlinekort.

Google fremhæver, at enhver fremtidig lovgivning angående webtjenester "er nødt til at sikre, at udviklingen af innovative forretningsmuligheder og moderne teknologi får lov at blomstre, udover at stille krav til databeskyttelse."

"Vi vil meget gerne bedrage til disse konstruktive diskussioner om designet af ethvert sådant framework," skriver Google.

Street View undersøges stadig af det tyske datatilsyn i Hamborg. Det var denne myndighed, der afslørede Googles indsamling af information i forbindelse med ukrypterede Wi-Fi-routere og af en del af trafikken på disse netværk. Google indstillede denne indsamling på grund af bekymringer fra datatilsyn i en række lande heriblandt USA, Frankrig, UK, Italien, Spanien og Sydkorea.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere