Citrix-topchef: iPad er en magisk oplevelse

På årets Citrix event er det især én type 'tynd klient', der løber med al opmærksomheden.

Læs også: Citrix-chef: Vi skal have et opgør med 'arbejde'.

Berlin, Tyskland: Under Citrix' Synergy-konference i Berlin i disse dage, hvor næsten al opmærksomhed er rettet mod desktopvirtualisering, er der især en enkelt mobil enhed, der stjæler al rampelyset.

Selv om konferencen har prominente sponsorer i form af hardwareproducenterne Dell, HP, Lenovo og Wyse, der er kendt for at producere tynde klienter, så er det primært en 'tynd klient' udviklet af en anden stor hardwareproducent, der stjæler opmærksomheden. Nemlig Apples iPad.

Således blev den flade rør-og-føl-computer hevet frem på scenen flere gange under Citrix' administrerende direktør, Mark Templetons, åbningstale.

'One more thing...'
Citrix-direktøren gik endda så vidt som til at afslutte sin to en halv timers lange tale med vendingen "one more thing...", som Apples egen Steve Jobs ellers er blevet berømt for. 

Mark Templetons "one more thing" handlede om, at Citrix er på trapperne med en opdateret version af virksomhedens Reciever app til iOS 4.2, som i lighed med den forrige version, gør det muligt, at afvikle en virtuel desktop på sin iPad.

Blandt andet blev det demonstreret, hvordan det er muligt at flytte sin desktop fra sin stationære pc over på sin iPad ved hjælp af ganske få 'taps' på den trykfølsomme skærm.

Ligesom at det nu er muligt at bruge den trykfølsomme skærm som mus, hvilket skulle gøre det lettere at arbejde med applikationer, der er oprindeligt er udviklet til en desktop-pc.

"Jeg husker tydeligt den dag, hvor jeg ventede i spænding på at pakkeposten skulle komme med min iPad. For jeg vidste, at vores app var der, og at jeg ville have mulighed for at logge på min desktop fra den. Det er virkelig en magisk oplevelse," sagde Mark Templeton.

Selvom Citrix-direktøren altså sprang ud som Apple-fanboy foran de over 2.000 fremmødte tilhørere, så bedyrede han senere på dagen, at virksomheden også arbejder på en lignende app til Android platformen.

Tidligere i sin åbningstale sagde Mark Templeton da også, at det er 'old-School' kun at satse på én enkelt enhed.

"Vi er nødt til at forholde os til dem alle," sagde han.

Læs også: Citrix-chef: Vi skal have et opgør med 'arbejde'.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.