Artikel top billede

Siemens-chef: Nyt it-fokus er en stor mulighed for os

Interview: Kunderne gider snakke teknologi længere. De skal bare have opgaverne løst. Og det kan blive en katapult for leverandørerne, mener Wolfram Fischer, nyudnævnt chef for Siemens Enterprise.

Siemens Enterprise Communications.

En kæmpe i taletelefoni, som de seneste år sammen med konkurrenter som Cisco, Avaya, IBM og Microsoft har forsøgt at skabe et gennembrud for integreret kommunikation eller unified communications.
 
Succesen har været begrænset.
 
IP-succes
Traditionel analog taletelefoni er i høj grad blev udskiftet med digital ip-telefoni efterhånden, som gamle omstillingsanlæg har skullet skiftes ud.

Og under den seneste økonomiske krise er telekonferencer blevet taget i brug for at reducere omkostningerne.
 
Mens arbejdet med at integrere kommunikation med for eksempel forretningsapplikationer har ikke i samme grad har været på dagsordenen.

Men nu vejrer den nyansatte chef for Siemens Enterprise Communications aktiviteter i Europa (dog ikke Tyskland), Mellemøsten, Afrika og Asien morgenluft.
 
Wolfram Fischer blev i juli hentet til jobbet fra en topstilling i HPs software- og serviceforretning.

Onsdag var han på besøg i den danske afdeling af Siemens Enterprise Communications i Albertslund.
 
Fra teknologi til processer
"Virksomhederne skifter fokus fra teknologi til processer. De ønsker en opgave løst i stedet for en bestemt teknologi, " fortæller Wolfram Fischer.  
 
"Vi bliver bedt om at levere en service. Og det er klart her vi er stærke, fordi 60 procent af vores forretning er service," siger han.
 
I løbet af de næste tre til fem år forventer Wolfram Fischer en udvikling, hvor kommunikation virkelig bliver integreret som en standard it-leverance fra en hosted løsning.

Og integrationen med applikationer i cloud løsningerne kan give taletelefoni en renæssance.

Taletelefonien er tilbage

"Taletelefonien er ikke særlig udbredt, når det handler om at understøtte forretningsprocesser. Men i en helt integreret kommunikationsløsning, kan taletelefoni anvendes som data og gemmes på lige fod med de mere traditionelle typer af databehandling," siger Wolfram Fischer.
 
Ændringerne i markedet betyder også, at Siemens Enterprise Communications i langt højere grad skal arbejde sammen med systemintegratorer, der integrerer kommunikationsløsningerne i for eksempel cloud baserede løsninger.

Men samtidig vil der i følge Wolfram Fischer fortsat være et stort element af direkte leverance til for eksempel de  store teleselskaber.
 
Nyt liv i kæmpen
Morgenluften i skyen kan vise sig at være det friske pust, der er nødvendigt.

Siden dot.com-boblen brast i 2001 har den tyske gigant Siemens haft svært ved at få kommunikationsforretningen til at fungere, selvom det var her stifteren Werner von Siemens startede i 1847 med en telegraf, der kunne genkende bogstaver frem for morsetegn.
 
I 2006 besluttede Siemens-koncernen endeligt at sælge kommunikationsforretningen fra. Men i stedet blev det til to joint ventures.

Et selskab med netværksdelen sammen med Nokia.
 
I 2008 købte den amerikanske milliardær Alec Gores 51 procent af Siemens Enterprise Communications. Samtidig blev Enterasys og SER Solutions integreret i selskabet. Siden er en stor del af ledelsen skiftet - blandt andet direktøren for Europa og Asien.
 
"Vi flytter os mod at være service og software fokuserede. Integreret kommunikation handler jo netop om at integrere kommunikation i meget komplekse it-løsninger," siger Wolfram Fischer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere