Artikel top billede

Analyse: SaaS er på himmelflugt

Markedet for software-as-a-service vil ifølge prognoserne vokse med en svimlende fart.

Computerworld News Service: Software as a Service er ifølge en ny rapport fra IDC på himmelflugt med en omsætning i markedet, der vil vokse seks gange hurtigere end det samlede softwaremarked.

SaaS forventes at opleve en gennemsnitlig årlig vækst på omtrent 26 procent indtil 2014.

"Software vil aldrig blive det samme igen," siger Robert Mahowald fra IDC i løbet af præsentationen af resultaterne under et såkaldt webseminar.

Den nye rapport afslører, at markedet for licenser uden udløbsdato faldt med 37,4 milliarder kroner i 2009.

ERP har det svært

Rapporten "Worldwide Software as a Service 2010-2014 Forecast: Software Will Never Be the Same" vurderer også, at ERP-projekter går en svær tid i møde med udskudte eller annullerede opgraderinger og en årlig vækst i ERP-markedet på kun fem procent.

Softwareleverandørerne vil være på udkig efter nye veje ind på markedet: Under 20 procent af nye softwareprodukter og under 60 procent af opdaterede produkter vil ende i datacentre.

De fleste SaaS-løsninger leveres ifølge IDC-rapporten til amerikanske virksomheder, der aktuelt har 71 procent af markedet. Men det vurderes dog at være blevet mere globalt i 2014.

På trods af fremgangen for SaaS er 26 procent af alle virksomheder ifølge IDC stadig kritiske overfor idéen og har ingen planer overhovedet om at bevæge sig mod cloud computing. Denne andel stiger til omkring 40 procent for virksomheder med under 100 ansatte.

Der vil dog stadig være en rolle at spille for uafhængige softwareleverandører, fremhæver Darren Bibby fra IDC.

"Softwarepartnere er meget vigtige," siger han og påpeger, at de er langt bedre til at reagere på ændrende markedsvilkår end de store leverandører. "Uafhængige softwareleverandører er hurtigere på fødderne end de større firmaer. De kan holde øje med, hvad brugerne gør, og på den måde komme problemerne i forkøbet."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere