Artikel top billede

Sådan vil VMware spinde guld på cloud-bølgen

VMware står i en ny situation, efterhånden som flere og flere virksomheder tager springet til at få it leveret via eksterne datacentre som cloud computing. Se selskabets strategi her.

VMware har en del år efterhånden siddet tungt på markedet for servervirtualisering. I takt med at flere og flere virksomheder føler sig klar til at prøve kræfter med cloud-services leveret fra eksterne datacentre, er VMware dog nødt til at tilpasse sig.

Det er selskabet allerede godt i gang med; Hvor fokus for år tilbage først og fremmest var på tradititionel server-virtualisering, sigter virksomheden nu mod at blive omdrejningspunktet i den store cloud-bølge, der ventes i de kommende år.

Selskabet leverer selvfølgelig fortsat virtualiserings-software direkte til slutbrugerne, men cloud-leverandørerne vil i stigende grad også være på sigtekornet hos VMware.

"Det vil være en mix-situation," siger Brian Buyn, der er leder af selskabets afdeling for Cloud Applications and Services.

Computerworld mødte ham i forbindelse med konferencen VMworld i Bella Center.

"Når alt kommer til alt, er cloud-service-leverandører en ny type teknologipartner. Omkring 90 procent af vores omsætning stammer i dag fra software, der bliver implementeret og solgt via vores partner-økosystem," siger Brian Buyn fra VMware.

Vil sælge til alt og alle

Den EMC-ejede virksomhed havde i 2009 en omsætning på omkring 13 milliarder kroner, og den ser selskabet naturligvis gerne vokse yderligere i de kommende år.

Brian Buyn forklarer, at VMware vil levere løsninger til alle typer virtualiserede miljøer - lige fra den klassiske lokale servervirtualisering over til private skyer, hvor applikationer og services leveres fra eget eller eksterne datacentre, til fuldfede public clouds, hvor hardwareressourcerne deles med andre og man derfor kan minimere omkostningerne per slutbruger.

"Jeg tror, at der vil være flere private eller semi-private skyer i Europa end i USA," siger Brian Byun dog med henvisning til, at mange EU-lande har en data-lovgivning, der gør det umuligt at satse på offentlige skyer, man ikke ved hvor befinder sig - og hvem man deler dem med.

Derfor forsøger VMware sig sammen med mange af cloud-leverandørerne at adressere netop dette behov med løsninger til private skyer.

"Du kan faktisk sige, at dette bestemte logiske datacenter kun må køre på bestemt hardware i et bestemt land med bestemte data-regler."

I stedet for at forsøge selv at bygge datacentre og være en cloudservice-operatør, forsøger vi at indgå partnerskaber. Det er vores strategi," siger Brian Byun.

Eksempler på det er CSC, Colt Telecom og Verizon, som VMware allerede arbejder tæt sammen med.

Mange holder fortsat igen

Men selvom alle i industrien taler om vurtualisering og cloud computing som det store skift i måden, moderne it-løsninger er skruet sammen på, så ændrer alt sig ikke fra det ene år til det andet.

Det blev skåret ud i pap, da en Gartner-rapport for nylig konkluderede, at kun 25 procent af alle serveropgaver vil varetages af en virtuel maskine ved afslutningen af 2010.

"Det handler om fornyelses-cyklussen. Når noget virker, rør folk ikke ved det. Det sker først, når applikationen skal opdateres, at man ændrer miljøet. Så flere og flere workloads bliver virtualiseret, som tiden går," lyder det fra Brian Byun.

Han tilføjer, at over halvdelen af alle nye server-opgaver, der bliver udrullet i dag, kører i et virtualiseret mijø.

"Der vil altid være grunde til, hvorfor vi ikke er på 100 procent (virtualisering, red.), men størstedelen vil være virtualiseret inden for de næste par år," siger Brian Byun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere