Artikel top billede

Flere støtte-millioner på vej til danske spilfirmaer

Den danske spilindustri kan se frem til mere støtte, når flere ministerier inden for det næste halve år går sammen om at forbedre grundvilkårene for computerspilsudviklingen på dansk grund.

I sidste uge blev filmaftalen lukket med, at filmfolket kan se frem til to milliarder kroner, mens spilbranchen blev spist af med knap 20 millioner støttekroner i de næste fire år.
 
Den støtte-størrelse er langt fra nok til at sikre investeringer og et ordentligt vækstlag i computerspilsbranchen, mener flere repræsentanter for det danske spilmiljø. 

Ny strategi på spil

"Vi skal have lavet en helt ny vækststrategi for spillene, der adskiller sig fra filmene. For filmstøtten er i høj grad en kulturstøtteordning målrettet et dansk publikum, mens der er et helt andet potentiale i spillene," fortsætter hun.
 
Vækst og potentiale er netop nøgleordene for, at blandt andre Udenrigsministeriet, Økonomi- og Erhvervsministeriet samt Eksportrådet i løbet af det næste halve år sætter sig sammen for at finde ud af, hvordan spillene kan støttes bedst muligt kommercielt - ikke mindst på eksportmarkedet, hvor danskudviklede spil sidste år omsatte for en kvart milliard kroner.
 
Til sammenligningen eksporterede den danske filmindustri for 28 millioner kroner.
 
Giv os penge
På nuværende tidspunkt er der ikke konkrete beløb eller aftaler i luften.
 
Derfor er støtteordningen på 20 millioner kroner smurt ud over de næste fire år også det mest håndgribelige, som spilindustrien har at hive fat i.
 
Ellen Trane Nørby er i det lys ikke overrasket over, at den danske spil-industri hungrer efter flere støttekroner, end sidste uges filmaftale kastede af sig.
 
"Jeg kender ikke nogen i kulturverdenen, der ikke gerne vil have mere støtte. Filmproducenter synes jo, at det er helt uretfærdigt, at vi tager et beløb svarende til halvanden dansk spillefilm og tilfører til spil-industrien," siger hun.
 
Ordentlige rammevilkår
Men en ting er økonomisk støtte. En anden er ordentlige rammevilkår.
 
Ellen Trane Nørby fremhæver således, at den kommende støtte eksempelvis kunne være forbedring af eksportvilkårene eller ligefrem skattefradrag for udvikling, som det eksempelvis også kendes i Canada.
 
"Vi hører fra industrien, at rammevilkårene er vigtigere end deciderede støttekroner. Derfor skal vi fra politisk side kigge på mulighederne for både det ene og det andet, uden jeg på nuværende tidspunkt kan love noget," lyder det fra Ellen Trane Nørby.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere