Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Ole Lysgård Madsen er ny øverste mand i fiberselskabet ComX.

Ny ComX-direktør vil se fremad efter sommer-uro

Det bedste for ComX er at se fremad, mener Ole Lysgård Madsen, som indtræder som ny admninistrerende direktør i firmaet oven på sommerens uro.

I sommer var der en større storm internt i bredbåndsfirmaet ComX, hvor der angiveligt fandt en magtkamp sted.

Selskabets bestyrelse afskedigede i den sammenhæng Michael Buchholz som vicedirektør i firmaet, og i dag kom turen til administrerende direktør Finn Helmer, der også er medejer af firmaet.
 
Ny administrerende direktør er Ole Lysgård Madsen, der har en fortid som direktør hos Lenio og Kirk Telecom. Han tiltrådte stillingen i går.
 
"Jeg har snart været i den her sektor i 25 år, og jeg har altid syntes, at ComX virker til at være en spændende virksomhed med en masse fremtidsmuligheder. Det er nu min anden dag i virksomheden, og i den korte tid har jeg allerede fået det bekræftet til fulde," siger Ole Lysgård Madsen.
 
ComX ejer egen fiberinfrastruktur, som selskabet også leverer tjenester ovenpå. Firmaet har været personificeret ved Finn Helmer, der i sin tid var med til at sælge chip-virksomheden Giga til amerikanske Intel. Et salg, der gav ham titlen Giga-manden.
 
Nu er Finn Helmer imidlertid blevet "sat fra bestillingen" som administrerende direktør, selvom han fortsat ejer 50 procent af virksomheden. Nykredit, der igennem et konkursbo ejer den anden halvdel, har tidligere indsat Michael Buchholz, som så senere blev afskediget igen. 
 
Hvordan bliver det at indtræde som afløser for en, der fortsat sidder i virksomheden som ejer? 
 
"Jeg har stor respekt for Finn Helmer og det, han har lavet. Bestemt. Men hvordan holdopstillingen ser ud inden for firmaet, og når det drejer sig om direktørstillingen, det synes jeg, at du skal tale med bestyrelsen omkring," siger Ole Lysgård Madsen. 

Der har været uro i virksomheden henover sommeren. Hvordan vil du skabe ro i virksomheden?

 
"Jeg tror, at vi alle sammen har et stort behov for at se fremad, og det vil også være min attitude udadtil og indadtil. Vi må koncentrere os om de mål, vi har at løbe efter og de visioner, vi skal have for firmaet, og det er den bedste motor, vi kan have.

Jeg tror egentlig også, at de fleste i organisationen længes efter, at vi kan se fremad, men det er sagt for egen regning. Jeg kommer i hvert fald ikke ind i det her job for at interessere mig alt for meget for forhistorien. Vi har en god platform for at kigge fremad, og det er det, jeg er ansat til." 
 
Har mistet kunder
Ole Lysgård Madsen overtager en virksomhed, som har mistet en pæn andel af sine kunder, efter at Syd Energi opsagde aftalen med ComX. Her mistede ComX op mod en fjerdedel af sine kunder.
 
"Det er en meget kompetent organisation, og det er nogle fremragende løsninger, som vi har. Jeg har også fået bekræftet, at vi har nogle gode kunderelationer, og det er en god platform at bygge videre på," siger Ole Lysgård Madsen.
 
Han har fuld tillid til, at danskerne ønsker fiberbredbånd, som er hurtigere end traditionelt bredbånd via telefonnettet eller kabelnettet.
 
"Lige siden floppy disk har man diskuteret, hvornår noget er nok. Jeg tror, at der hele tiden bliver behov for mere kapacitet og også mere båndbredde i vores netværk. Der vil hele tiden komme tjenester og underholdning, som kræver mere kapacitet, og der sidder vi lige nu på toppen af den ypperste teknologi," siger han.

Læs også: Finn Helmer fyret som direktør i ComX




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere