Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Dyr strøm kan kvæle danske drømme

Interview: Merete Søby, chef for Hitachi Data Systems i Danmark, advarer om problemer for it-rammebetingelserne: Vi risikerer at glå glip af en vækstbranche.

Læs også: Automatisering tøjler informationsstrømmen

Høj pris på strøm kan spænde ben for de danske drømme om at blive en førende cloud-nation. For uanset hvordan Højhastighedskommissionens anbefalinger om cloud-nationen Danmark realiseres, så skal det også på dansk grund kunne betale sig at etablere og drive datacentre.  
 
Flager ud
Merete Søby er administrerende direktør for Hitachi Data Systems i Danmark og medlem af Danmarks Vækstråd. Og hun er bekymret for den udvikling, der i øjeblikket får flere danske virksomheder til at flage deres datacentre ud af Danmark til eksempelvis Sverige, hvor strømmen er billigere.
 
"Den danske stats rammebetingelser for at private kan drive datacentre er helt afgørende for, om datacentrene vil etablere sig her. Prisen på strøm er en af de vigtigste betingelser," siger Merete Søby.
 
"Vi skal selvfølgelig passe på, at der ikke er for mange datacentre, der flytter, for dermed øger vi risikoen for, at flere aktiviteter og måske hele virksomheder vælger at forlade Danmark. Men vigtigere er det, at vi risikerer at gå glip af en vækstbranche," siger hun.
 
Brug viden
Merete Søby ser gode muligheder for at koble for eksempel dansk vindstrøm og opbygningen af datacentre. Det er efter hendes mening en enestående mulighed for både at udnytte den vindenergi, der er så rigeligt af i Danmark og samtidig få del i den branche, der vil blive central for udvikling af både hardware og software.
 
Udviklingen af datacentre er naturligvis omdrejningspunktet for Merete Søbys hverdag som direktør for Hitachi Data System i Danmark og dermed også for hendes arbejde i Vækstrådet. Men vilkårene for iværksættere ligger hende også meget på sinde - både for Danmarks udvikling generelt og it-branchens i det helet tage.
 
"Det er jo virksomheder med mellem 2 og 15 ansatte, der hyrer lige nu. Det burde nok få os til at overveje flere særordninger for iværksættere på for eksempel skatteområdet," siger Merete Søby.
 
Knækket koden
"Det er så fascinerende at komme ud til virksomheder, der har knækket fremtidens vækstkode. Frontsafe er et godt eksempel," fortæller hun.
 
"Her er en virksomhed med flere end 1.000 kunder, som er gået fra 0 til mere 5.000 servere på ingen tid. Det hele drives af 10mand, fordi processerne er baseret på selvbetjening og automatisering af produktionsapparatet," fortæller Merete Søby.

Læs også: Automatisering tøjler informationsstrømmen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere