Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Ellison grillet på vidneskranken

Oracles koncernchef ville have krævet 21,5 milliarder kroner for at lade SAP licensere den software, som SAP's datterselskab TomorrowNow uretmæssigt kopierede. Men er det et rimeligt beløb?

Computerworld News Service: Oracles koncernchef, Larry Ellison, gik nogle hårde spørgsmål i møde mandag morgen i vidneskranken om den faktiske effekt af TomorrowNows krænkelse af hans virksomheds immaterielle rettigheder.

Alvorligt klædt i mørk jakke og sort rullekrave blev Ellison udspurgt først af advokat for Oracle David Boies og derefter krydsforhørt i omkring 40 minutter af Greg Lanier, der er advokat for SAP, hvis nu lukkede datterselskab er omdrejningspunkt for retssagen.

Oracle sagsøgte SAP, da virksomheden opdagede, at TomorrowNow uretmæssigt havde kopieret applikationer og supportmateriale fra et af Oracles websites. SAP har tilstået denne krænkelse af immaterialret og retssagen handler blot om, hvor stor en erstatning Oracle har krav på.

Ellisons vidneudsagn havde til formål at vise, hvor værdifuld hans virksomhed regner den uretmæssigt kopierede software for at være, og hvor meget Oracle derfor ville have krævet for at lade SAP licensere den på lovlig vis.

Boies spurgte Ellison, hvilke faktorer Oracle ville have taget med i overvejelserne for at afgøre prisen for en sådan licens. "Der er en altoverskyggende overvejelse og det er, hvor mange PeopleSoft- og JD Edwards-kunder vi ville have mistet til SAP," svarede Ellison.

Han fortalte retten, at TomorrowNows services kunne have gjort SAP i stand til at snuppe op til 30 procent af Oracles PeopleSoft-kunder og 10 procent af dens Siebel-kunder. Baseret på den pris, som Oracle betalte for disse virksomheder, skulle SAP ifølge Ellison have betalt Oracle godt 21,5 milliarder kroner for en licens.

Ikke skrevet ned

Men under krydsforhøret anfægtede Lanier Ellisons påstand om, at Oracle følte sig truet af TomorrowNows ulovlige tilegnelse af Oracles supportsoftware eller at virksomheden overhovedet var bekymret over at miste kunder til SAP. Han fremhævede, at der ikke er blevet fremvist et eneste bevis, der kan understøtte en sådan påstand.

"Der findes ikke en eneste offentlig eller privat, intern eller ekstern PowerPoint, tale, præsentation, e-mail eller noget nedgriflet på en serviet, der understøtter noget som helst af det der, gør der vel?" spurgte Lanier Ellison.

"Det var noget, jeg diskuterede med folk, men jeg skriver som regel ikke den slags ned," svarede Ellison.

Lanier påpegede også, at kun 358 ud af Oracles 10.000 PeopleSoft-kunder skiftede til SAP efter TomorrowNows ulovlige tilegnelse af supportmaterialet.

"Du ved ikke, hvorfor nogen specifik Oracle-kunde forlod Oracle til fordel for TomorrowNow, gør du vel, Hr. Ellison?" spurgte Lanier.

"Nej, jeg kender ikke de specifikke årsager for nogen given kunde," svarede Ellison.

Og 358 ud af 10.000 (3,58 procent) "er på ingen måde i nærheden af 30 procent af PeopleSofts kunder, er det vel?" spurgte Lanier.

"Nej," svarede Ellison.

Måneden ud

Dommer Phyllis Hamiltons retssal på tredje etage af distriktsdomstolen i Oakland i Californien var så stuvende fuld, da Ellison blev kaldt i vidneskranken klokken 8.30 lokal tid, at nogle få journalister endda måtte sidde på gulvet og tage notater.

Ellison identificerede sig selv som "Lawrence Joseph Ellison" og oplyste, at han blev født i 1944 på Manhattans Lower East Side. Han flyttede til San Francisco Bay Area i 1964 og stiftede Oracle i 1977.

Oracle har endnu omtrent en uge til at fremlægge sin sag, hvorefter SAP vil have to uger til at præsentere sit forsvar. Juryen forventes at nå til afgørelse sidst på måneden angående hvor stor en erstatning, SAP skal betale Oracle.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere