Artikel top billede

Din arbejds-email er på vej til at blive udfaset

De sociale tjenester buldrer frem i virksomhederne, hvor vi vil kunne se et gennembrud inden for ganske få år.

Cannes, Frankrig: De fleste af os modtager og sender hver dag betragtelige mængder arbejdsrelaterede email, der for længst er blevet hovedkanalen for kommunikation på mange af de danske arbejdspladser.

Men snart kan det være slut, mener analysehuset Gartner, der i sidste uge var vært ved Gartner ITXpo 2010 i Cannes i det sydlige Frankrig. Du kan læse meget mere fra konferencen her.

Gartner mener nemlig, at mange virksomheder inden for de kommende år for alvor vil tage de sociale tjenester a la Facebook til sig og til gengæld skrue ned for mængden af email-kommunikation.

Det betyder, at mange beskeder og dialoger internt i virksomheden vil komme til at finde sted i et forum - og ikke per email, mener Gartner.

Bliver hovedkanal

Faktisk vil de sociale tjenesters indtog i virksomheder være så voldsom, at Gartner vurderer, at op mod en femtedel af verdens virksomheder vil anvende sociale tjenester som hovedkanal for intern kommunikation allerede i 2014.

Motoren bag denne udvikling vil ifølge Gartner være, at der i kølvandet på Facebooks enorme succes er en lang række sociale tjenester på vej, der er målrettet professionel brug.

Ligeledes ændrer vores professionelle behov og vaner sig, mener analysehuset.

"Tidligere har organisationer alene understøttet deres kommunikation med email og andre skarpt strukturerede kanaler. Fremover vil de smelte sammen med email, instant messaging og telepresence," siger Gartner-analytiker Monica Basso.

Teknologierne er der

Hun peger på, at teknologierne til at skabe en 'virkelig samarbejdstung, effektiv og glidende arbejdsplads' allerede er ved at være tilgængelige.

Det betyder, at hurdlen ligger i virksomhedskulturen. Og det er noget, som man bør være opmærksom på i virksomhedernes ledelser, mener Gartner.

Især mange unge, der ansættes i virksomheden, forventer nemlig, at de kan anvende sociale netværk til at kommunikere med deres venner og kolleger - og her alene anvende email som en parallel kommunikations-kanal.

"Den skarpe opdeling, der i dag er mellem email og sociale netværk, vil forsvinde," mener Monica Basso.

Hun forestiller sig, at store softwareleverandører af professionele mail- og kalenderprogrammer som Microsoft (med Outlook) og IBM (med Lotus Notes) vil indbygge links til både interne og eksterne sociale netværk fra email-klienterne.

Det vil få blandt andet kontakter, kalender og opgave-oversigter til at flyde frit mellem email-klienterne og de sociale netværk.

Gartner mener også, at alle smartphone-applikationer til kontakter, kalender og besked-klienter vil være klar til sociale netværk allerede i 2012.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere