Artikel top billede

Sådan ser det ud, når Lync leveres som en cloud-tjeneste.

Sådan fungerer Microsofts Office 365 i skyen

Det ser lovende ud, men der er endnu ikke tale om et komplet cloud-produkt. Sådan lyder en af de første anmeldelser af Microsofts Office 365.

Da Microsoft i sidste måned annoncerede Office 365, der indeholder cloud-versioner af Office-pakken, SharePoint, Exchange og Lync, var det et klart angreb mod Googles Apps, der i Microsofts fravær har fået lov til at stjæle rampelyset for online-kontorløsninger.

Office 365 betyder, at man eksempelvis kan få Lync (den nye Office Communication-platform) leveret som en service over nettet.

Ideen er, at man betaler en månedlig abonnementspris og slipper for selv at skulle investere i servere og vedligeholdelse.


Sådan ser Lync Online ud.

Du kan læse mere om de forskellige modeller for dette i artiklen Cloud computing: Sådan fungerer det.

Microsoft selv mener sjovt nok ikke, at der kan herske nogen tvivl om, at Office 365 er Googles løsning overlegen, men spørgsmålet er, hvad brugerne vil mene, når de for alvor får mulighed for at prøve kræfter med produktet i starten af 2011?

Det siger de første anmeldelser

Et blik på de foreløbige anmeldelser af Office 365 giver en  indikation af kvaliteten i Office 365.

Cnet har publiceret en foreløbig anmeldelse, der konkluderer, at Office 365 ser lovende ud, men at online-løsningen endnu har et stykke vej, før den fungerer helt optimalt.

"...Office 365 er endnu ikke helt sprunget over til et sammenhængende sæt af alle Microsofts services, der er gået online og er bundet sammen på en måde, hvor du kan hoppe fra opgave til opgave mellem forskellige 365-komponenter," skriver Cnet blandt andet og forklarer:

"Der er stadig en utrolig afhængighed af softwaren i sig selv, som nok vil blive ændret hen ad vejen, men som i øjeblikket gør basale workflows som at skabe et dokument og få feedback fra team-medlemmer, til en hybrid oplevelse eller en, der involverer, at man skal jonglere med produkterne."

Konkret dækker den "hybride oplevelse" over, at brugerne, når de er logget på Office 365, kan benytte sig af webbaserede udgaver af Outlook og SharePoint, mens Lync-klienten og Office-pakken skal downloades og installeres lokalt, før man kan benytte de tilknyttede online-services som eksempelvis Office Web Apps.


SharePoint leveret som cloud-service i Office 365.

Da der er tale om en betaudgave af Office 365, skal anmeldelserne tages med et gran slat. Det gør Cnet da også selv opmærksom på.

"I mellemtiden er det værd at se på Office 365 som det, det er, hvilket er Microsoft, der fortsætter med at rykke nogle af de meget komplicerede stykker at dets Office-økosystem ud i skyen - en del af at gøre det lettere for små og store virksomheder at komme i gang."

Bloggeren Paul Thurrott, der jævnligt anmelder nye Microsoft-produkter, har også haft fingrene i Office 365. Han hæfter sig blandt andet ved administrator-mulighederne.

"Der er, selvfølgelig, masser af dokumentation, men også management-interfaces til brugere, sikkerhedsgrupper, domæner, de egentlige web-services (primært hosted Exchange og SharePoint) og til udrulning af Office."

Gode værktøjer - men er det nok?

Paul Thurrott vurderer, at de virksomheder, der satser på at migrere fra deres nuværende on-premise-løsning eller måske sætte et hybridt miljø op - i hvilke nogle ressourcer er hostede og andre lokale - vil kunne tage fat på arbejdet med det samme.

"... Office 365 inkluderer webbaserede migrerings-værktøjer direkte i dashboardet og tilbyder løsninger, der vil få dig flyttet væk fra dine nuværende Exchange 2003, 2007 eller 2010 servere, eller sågar Small Business Server 2003, 2008 eller 2011 ..." skriver han blandt andet.

Analysehuset IDC har tidligere over for Computerworld vurderet, at Microsoft har været tvunget til at komme på banen med det nye cloud-initiativ på grund af blandt andre Google, og at Office 365 umiddelbart er en defensiv satsning fra Microsofts side.

"Hvis Microsoft skulle være dristig, så ville Officepakken starte med at være gratis på nettet, og indtjeningen kunne i stedet sikres ved ekstra-tjenester og sideløbende services," forklarede Per Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere