Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Ommer: Derfor udbyder Skat it-kontrakt igen

Først sendte Skat udbudsmateriale ud om it-konsulentydelser på en halv milliard kroner. 60 ansøgte, men nu udsender Skat nyt udbudsmateriale. Læs hvorfor.

Læs også: Skattefar lokker igen it-konsulenter med halv milliard

Skat genudbyder nu en kontrakt på it-konsulentydelser til en værdi af en halv milliard kroner. 60 leverandører nåede at sende deres bud ind, men nu sender Skat altså nyt udbudsmateriale ud.

"Vi stoppede processen, inden den rigtigt var kommet op at køre og skrev til leverandørerne, at vi ville vende tilbage. Og nu kan man sige, at det er genåbnet," siger kontorchef Klaus Heide fra Skat.

Hvorfor stoppede I processen i første omgang?

"Det gjorde vi, fordi vi fandt ud af, at det var for uklart formuleret nogle steder.

Der var et meget stort antal ansøgere. Og når man ligesom ikke har tilstrækkelig præcist materiale, ville det være vanskeligt at foretage en fair og rimelig evaluering og udvælgelse af leverandører," siger Klaus Heide.

Formuleringstekniske plan

Kontorchefen oplyser, at Skat ikke har modtaget klager over det første udbudsmateriale, men at man blev overrasket over, at hele 60 leverandører bød ind.

Overordnet er udbudsmaterialet det samme, oplyser kontorchefen.

"Men det er skrevet tydeligere, så vi er bedre i stand til at udvælge prækvalifikationsansøgere og senere kontrakter på et klart og tydeligt grundlag.

Det er på det formuleringstekniske plan, at der er ændringer," siger Klaus Heide.

Han forklarer, at hvis Skat ikke gjorde det om, ville man potentielt stå med et stort antal ansøgere, som man ikke kunne vælge imellem.

Ikke leve i bakspejlet

Ærgrer I jer ikke over, at I ikke gjorde det godt nok fra starten?

"Man kan jo ikke leve livet i bakspejlet. Man kan altid sige bagefter, hvad vi skulle have gjort. Og kloge sig på det. Vi havde jo ikke set 60 ansøgere før."

Men omvendt. Det var et udbud til omkring en halv milliard kroner?

"Jo."

Læs også: Skattefar lokker igen it-konsulenter med halv milliard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere