Artikel top billede

Antallet af besøgende er ifølge talsmanden hos wikileaks.dk "eksploderet", siden Cablegate. Han fortæller, at tallet ikke er stort, men stigningen er sket over meget kort tid.

Wikileaks.dk: En fejl at oprette domæne i falskt navn

Det var manglende viden om muligheden for anonymitet hos DK-Hostmaster, som var årsag til mystik om dansk Wikileaks-side.

Wikileaks.dk: Hemmelige registrant-oplysninger var en fejl

Det var en fejl, at det danske domæne wikileaks.dk blev oprettet med forkerte oplysninger hos DK-Hostmaster.

Det fortæller talsmanden fra Wikileaks.dk, der i en mail til Computerworld kalder sig Lasse Sørensen.

Det danske domæne med samme navn som den verdensberømte whistleblower-side, Wikileaks, har siden offentliggørelsen af de diplomatiske telegrammer i den såkaldte Cablegate-sag været omgærdet af mystik.

Det skyldes, at internetsiden ifølge oplysningerne hos den danske domæneadministrator DK-Hostmaster tilsyneladende benytter urigtige adresseoplysninger blandt andet et telefonnummer, som starter med 1126.
 
Men det skyldes altså manglende kendskab til håndteringen af anonymitet hos DK-Hostmaster, fortæller talsmanden i en mail til Computerworld.
 
I løbet af weekenden har registranten af wikileaks.dk ændret oplysningerne, så det nu ikke længere er muligt at få information om folkene bag wikileaks.dk gennem DK-Hostmasters opslag. 
 
Holder lav profil
Årsagen til hemmelighedskræmmeriet er ifølge talsmanden, at gruppen bag den danske side er usikre på udviklingen.
 
"Wikileaks er ret meget i stormvejr lige for tiden, og da vi ikke ved, hvor det bærer hen, ønsker vi at holde lav profil indtil videre," skriver talsmanden.
 
Ifølge talsmanden har gruppen, der tæller "fire-fem" medlemmer dog modtaget tilkendegivelser om hjælp fra forskellig kant.
 
"Vi har fået adskillige tilbud om støtte på forskellig vis via email de sidste par dage," skriver talsmanden.
 
Gruppen bag den danske wikileaks-side har tidligere oplyst, at den i disse dage arbejder kraftigt på at omlægge internetsiden. 
 
"Besøgstallet er eksploderet i forbindelse med at wikileaks.org har været nede. Dette er kommet helt bag på os, og vi er begyndt at overveje en strategi," har talsmanden tidligere skrevet til Computerworld.
 
Ombygningen består i at implementere og sikre en stor, ny server, som angiveligt er sponseret til formålet.

Eksplosion i besøg

Ifølge talsmanden havde wikileaks.dk omkring 40 besøg i døgnet forud for starten på Cablegate den 28. november.
 
"Det steg til 300-400 om dagen på et øjeblik. En uge senere steg det til 2.000-3.000 om dagen.
Det er ikke et voldsomt højt tal, men det er sket på meget kort tid," skriver talsmanden.

Computerworld har stillet talsmanden en hel række spørgsmål, men han har ikke ønsket at besvare følgende:

Hvorfor har i valgt at støtte wikileaks?

Du siger, at i er ambivalente i forhold til wikileaks metoder...hvordan det?

Du siger, at du ikke tager politisk stilling til indholdet af wikileaks. Hvorfor gør du ikke det?

I stedet henviser han til følgende udtalelse på forsiden af wikileaks.dk:

"The Sunshine Press har i en årrække offentliggjort materiale på wikileaks.org. Hjemmesiden wikileaks.org er nogle gange utilgængelig, ligesom nyt materiale på wikileaks.org tager plads fra tidligere offentliggjort materiale.

For at lette adgangen til materiale, der i forvejen er offentliggjort bredt på internettet, har vi lavet hjemmesiden wikileaks.dk i et forsøg på at lave et mirror eller arkiv af wikileaks.org.

Vi tager ikke stilling til materialet fra wikileaks.org, der er offentliggjort som følge af redaktionelle beslutninger truffet af The Sunshine Press."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere