Artikel top billede

Administrerende direktør for SEC Datacom Lars Zinglersen tilbage i 2005.

SEC Datacom tjener pænt trods nederlag til skat

Danske SEC Datacom har endnu ikke oplevet et negativt årsresultat. Det gjorde virksomheden heller ikke i år trods fiasko i en årelang retssag.

Året har stået i udgifternes tegn for den 18 år gamle distributør af soft- og hardware, SEC Datacom.

Ikke desto mindre er årets resultat bedre end sidste år. Overskuddet er vokset fra 1,3 millioner kroner til 2,8.

Også selvom et valutakurstab og en gammel toldsag i Højesteret skabte lidt turbulens undervejs.

"De to ting tilsammen kostede os to millioner kroner, som ikke vedrører driftsmæssige ting. Så egentlig lå vi højere, men vi er godt tilfredse med hvad vi ser," siger den administrerende direktør Lars Zinglersen.

Han ønsker af konkurrencemæssige årsager ikke at oplyse, hvor stor omsætningen er.

Satsning på storage

Han fortæller dog, at virksomheden har været i kraftig vækst de seneste tre til fem år.

Og det sluger nogle sparepenge.

"Det er så også en vækst, vi har investeret i, og det gør vi fortsat. Vi kunne selvfølgelig have drevet mere vækst ned på bundlinjen, men vi har valgt at skubbe godt til vognen i denne periode, hvor krisen har været," siger Lars Zinglersen.

Det har resulteret i mange nye medarbejdere, og det er særligt storage-forretningen, der er baseret på EMC-produkter, som SEC Datacom har investeret mange penge i.

"Jeg mener, vi har ansat 10-12 mennesker det seneste halvandet år. Den største investering har været i storage, ingen tvivl om det. Også på personalesiden," beretter Lars Zinglersen.

SEC Datacom beskæftiger i dag 45 medarbejdere og udover storage, er der forretningsområder for netværk/communications og it-sikkerhed.

Den administrerende direktør bedyrer, at også fremtiden byder på vækst og nye produkter, mens de ældre produkter skal føres ned på bundlinjen. 

14 år gammel toldsag

Udover en stor vækst og dyr vækst på personalesiden har virksomheden brugt ressourcer på et nyt domicil i Allerød.

Men også en gammel toldsag med Skat har kostet. Sagen tog sit udspring i 1996, hvor SEC Datacom sammen med andre uretmæssigt blev afkrævet importtold på nogle netkort.

Den told skulle senere betales tilbage, men på grund af en forældelsesfrist, fik SEC Datacom ikke kompensation for hele perioden.

Sagen har kørt siden 2001, men blev enedegyldigt afsluttet i november, da Højesteret afgjorde sagen til fordel for Skat.

"I bakspejlet har det jo ikke været dét værd," erkender Lars Zinglersen som dog mener, at virksomheden havde en sag.

Affæren endte med at koste 700.000 i årets regnskab.

Broget uddannelsesforretning

Som en del af forretningen er SEC Datacom også uddannelseshus for mange af leverandørerne.

Den del af forretningen generer ifølge direktøren et lille overskud, men indtjeningen varierer meget fra produkt til produkt.

Særligt inden for Juniper Networks er forretningen god, mens et mindre produkt som ZyXEL ikke skaber den store indtjening, siger Lars Zinglersen.

"Men vi sidder ikke og opgør det på hvert agentur. Jeg kan bare se, det er dyrt at vedligeholde en instruktør på det. Det, der er meget vigtigere, er, at det er en del af hele vores value add-forretningskoncept," konstaterer Lars Zinglersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere