Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Dansk mobilproducent: Design før teknologi

Der er stress på, når en nystartet dansk mobilvirksomhed med Las Gavesen i spidsen, skal udvikle en telefon, der kan matche de vildeste på markedet.

Læs også:

Dansk it-nørd udfordrer de store mobilproducenter

Snart ser mobilmarkedet den første danske smartphone nogensinde.

Æren tilfalder Lumigon T1, og manden bag virksomheden, Lars Gravesen, har personligt været involveret i samtlige dele af udviklingsfasen bag Lumigons telefoner, som har taget udgangspunkt i designet.

Han fortæller, at skandinaviske designere har hjulpet med at udvikle koncepter, hvorefter man har fundet ud af, hvad der kunne lade sig gøre teknologisk.

Det har været en af de store udfordringer at få de to faktorer til at hænge bedst muligt sammen gennem en løbende tilpasning.

"Det giver nogle udfordringer, specielt teknologisk. Det er svært at få det ned i meget små typer devices, hvis man ikke ved, hvad det fylder, inden man starter. Det har klart været en udfordring," siger Lars Gravesen in processen.

De helt rigtigt dele

Den næste udfordring for Lumigon har været komponentsourcing.

"Du vil jo gerne have det bedste af det bedste. Hvis du vil have det, skal du bestille meget store mængder i Kina, men det har vi ikke haft mulighed for," fortæller Lars Gravesen.

Han har derfor brugt lang tid på at finde det helt rigtige materiel i Kina. Ligesom det har taget tid at lave aftaler med gode nøglekomponent-leverandører, der blandt andet står for processorer og skærme.

Men selv om Lars Gravesen har været primus motor gennem alle projektets faser, har han sørget for at omgive sig med kompetente folk.

"Nogle af de personer, som er med nu, er nøglepersoner, der har siddet og lavet telefoner for de store teleproducenter. Så vi har meget af den erfaring, der ligger hos de store selskaber. Det har gjort det noget nemmere," siger han.

Ingen showstopper

Lars Gravesen fortæller, at der kun har været mindre tilbageslag undervejs i processen i form af komponenter, som firmaet ikke kunne få.

"Det er ikke nogen showstopper, at man ikke kan få en skærm. Så må man finde et alternativ. Men det kan tage måneder, før man finder den rigtige leverandør," forklarer han.

Og særligt i mobilbranchen, hvor udviklingen nærmest sker dag for dag, er det helt essentielt, at man har styr på komponenterne.

"Kommer jeg ud med en smartphone, som er 10 år forældet rent teknologisk, har jeg ikke en chance for at sælge. Den er nødt til mindst at opfylde de krav, som telefonerne skal opfylde i dag," forklarer han.

Frem med charmekluden

De høje krav og et marked der er under konstant udvikling og bevågenhed, har været med til at gøre udviklingen til en presset affære.

For hvordan sikrer et lille, nystartet dansk firma, at telefonen ikke er forældet, inden den kommer på markedet, når udviklingsbudgettet er mikroskopisk i forhold til konkurrenterne?

"Der er ingen tvivl om, at når vi kommer på markedet, så har vi ikke den sidste nye model, men vi har nogle features, som de andre ikke har. Medmindre selvfølgelig, at de kommer med nogle modeller de næste tre-fire måneder, som kan det samme. Så skal vi helt klart frem med charmekluden," lyder det fra Lars Gravesen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere