Denne side mødte de personer, som hoppede på det opsatte phishing-forsøg.

DanID overvejer politianmeldelse af dansk it-aktivist

DanID overvejer hvilke juridiske og økonomiske konsekvenser det skal have, at it-aktivisten Rasmus Porsager i DanID's navn snørede en række danskere til at udlevere private oplysninger.

DanID, der driver den omdiskuterede fælles login-tjeneste NemID, overvejer nu, om en demonstration af et phishingforsøg udført på internetsiden "Nej til NemID" skal have økonomiske eller juridiske konsekvenser for sidens ejer, Rasmus Porsager.
 
Det fortæller kommunikationschef hos DanID, Jette Knudsen.
 
Rasmus Porsager udførte onsdag morgen et forsøg, hvor han med en falsk NemID-side på domænet nemld.nu undersøgte, hvor mange af 30 bekendte med forstand på it, der ville hoppe på en phishing mail, der lokkede ofrene til at indtaste deres brugernavn og kodeord på den falske internetside. 

En tredjedel gik i nettet 
Ifølge Rasmus Porsager var det 10 af de 30 ofre, der røg i fælden i de to timer, som demonstrationen af phishingforsøget på den ukrypterede kopi af internetsiden varede, inden han pillede siden ned.   
 
Havde der været tale om en rigtig phisher, ville det ifølge Rasmus Porsager med metoden være muligt at agere mellemmand og derved også få adgang til den tredje dims i logon-løsningen, nemlig cifrene fra papkortet.
 
"Man ville højest sandsynlig ikke lave en phishing-site på NemID's side, men måske på Danske Bank. Du ville kunne gøre det alle steder, fordi NemID-login'et er implementeret alle steder," siger Rasmus Porager og peger på, at der derfor er stor risiko for phishing på mange forskellige domæner. 
 
Kendt kritiker hos DanID
Rasmus Porsager er med mandagens lancering af hjemmesiden nejtilnemid.dk og indsamling af underskrifter mod logon-løsningen ikke en ukendt kritiker af NemID hos DanID, fortæller Jette Knudsen.
 
"Han har overskredet grænsen for sin egen troværdighed som kritiker ved at gå et skridt for langt, så han bliver hærværksmand. Når han skal aflevere sine underskrifter hos ministeren vil han jo risikere ikke at blive set på som en demokratisk borger, men som utroværdig og let kriminel," siger Jette Knudsen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople A/S
Salg, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger inden for CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Et halvt år efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee: Her er status på politiets efterforskning af 51-årig mands rolle
Københavns Politi har nu i næsten et halvt år efterforsket det store YouSee-nedbrud, der gav sort skærm nytårsaften og særligt en 51-årig mands rolle i sagen. Her er status.
CIO
Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft
De danske virksomheder slipper for økonomiske huskekager, hvis de ikke overholder persondataforordningen, når den træder i kraft til maj næste år, vurderer professor.
Comon
Test af OnePlus 5: Stadig vanvittig meget telefon for pengene
OnePlus 5 er stadig en af de bedste smartphones til prisen - også selvom prisen ikke længere er helt lige så god.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Undersøgelse af kritiske anlæg
I 2015 afsluttede Coromatic Group en undersøgelse af kritiske anlæg, der dækkede årene 2000-2013. Undersøgelsen omfattede det nordiske hospitalsmarked og dets afhængighed af to virksomhedskritiske funktioner, strømforsyning og kommunikationsteknologi, under hensyntagen til den øgede mængde af data, der behandles i forskellige systemer.