Artikel top billede

Alle går tablet-amok på CES 2011 i Las Vegas

ComputerViews: Tablets, tablets og tablets. Alt tyder på, at denne produktkategori mere end nogen anden kommer til at dominere dette års CES i Las Vegas.

ComputerViews: Det er næsten et år siden, at Apple-bossen Steve Jobs fra en scene i San Francisco præsenterede selskabets nye iPad og dermed for alvor sparkede tablet-ballet i gang.

Det bliver højst sandsynligt på dette års Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, at den samlede industri følger trop og præsenterer et væld af nye tablet-produkter.

I hvert fald ser en stor del af de 1.000 produktlanceringer, der ventes på verdens største forbrugermesse, ud til at befinde sig denne kategori.

På den måde adskiller CES 2011 ikke markant fra 2010-udgaven, hvor tablets også var dominerende. Der er dog den afgørende forskel, at det forgangne år har vist, at tablets som produktkategori er stærkere, end mange måske havde ventet.

Gartner forudsagde for nylig, at der vil blive solgt 54,8 millioner tablets på verdensplan i 2011. Det tal vil være steget til 154 millioner i 2013.

Herhjemme venter IDC, at der i 2011 bliver langet op imod 400.000 tablets over disken i Danmark, hvilket er flere end antallet af solgte netbooks, da denne produktkategori toppede.
Når 120.000 deltagere i de kommende dage stimler sammen i Las Vegas, vil de i høj grad komme til at vandre mod standene med tablets med styresystemerne Android og Windows 7.

Det kan du vente dig på CES 2011

Blandt de mest interessante lanceringer vil være en Android-tablet fra Motorola.

Den ventes at køre version 3.0 af Android, også kendt som Honeycomb. Selvom denne version af styresystemet endnu ikke er frigivet, er det allerede kommet frem, at den vil være specielt velegnet til tablets.

Samtidig bliver det uhyre interessant at se, hvilke Windows-tablets der vil blive lanceret.

På CES i 2010 kunne en stolt Steve Ballmer præsentere en HP "Slate" med Windows 7. Selvom Microsoft dermed kom før Apple med præsentationen af en tablet, led Redmond-selskabet siden noget af et knæk, da HP købte Palm, og der dermed blev sået tvivl om, hvorvidt pc-giganten ville gå efter Windows eller Palms WebOS til sine tablet-produkter.

Selvom HP Slate blev sat til salg i det sene efterår, lader det store Windows-gennembrud på tablet-fronten endnu vente på sig, men det kan være, at det billede vil blive ændret under CES 2011.

I hvert fald går der indtil videre rygter om Windows-baserede tablets fra blandt andre Dell og Samsung, ligesom selskaber som Asus, Lenovo og MSI ventes at lancere tablets med både Windows og Android.

Der har allerede været en del snak om, at Microsoft vil lancere en Windows-version, der er målrettet ARM-baserede enheder, og dermed er mere tablet-egnet. Det skridt kan vise sig at få stor betydning for den fremadrettede udbredelse af Windows som tablet-styresystem.

Alle vil have en bid af kagen

Desuden ventes selskaber som Acer og LG også at være på vej med Android-tablets, ligesom man nok kan forvente, at HP vil kunne præsentere tablets med det omtalte WebOS-styresystem, som selskabet fik hænderne i med købet af Palm.

På chip-fronten har Intel allerede meldt ud, at man er på vej med tablet-udgaver af de populære Atom-processor. Samtidig er selskaber som Qualcomm, Texas Instruments og Freescale på vej med særlige ARM-processoprer målrettet tablets, ligesom også Nvidia, der bedst er kendt for grafikprocessorer, skulle være på trapperne med en særlig tablet-chip.

Alt i alt tegner CES 2011 til i høj grad at komme til at handle om tablets. Med Gartners forudsigelser om, at der allerede i 2013 vil blive solgt 154 millioner enheder på verdensplan i denne kategori, forsøger alle hardware- og software-producenter nu at få deres del af den voksende kage.

CES 2011 starter med pressekonferencer tirsdag og onsdag, hvorefter dørene til selve forbrugershowet åbnes den 6. januar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere