Artikel top billede

Danskerne er europamestre i nethandel

Danske nethandlere var dem, der i 2010 brugte det største beløb på nethandel blandt en række europæiske lande. Læs her, hvor meget danskerne e-handler.

12.310 kroner.

Så meget brugte danske nethandlere i gennemsnit i 2010, og det giver os førertrøjen foran 10 andre europæiske lande, viser en ny rapport iværksat af Kelkoo og udarbejdet af Centre for Retail Research.

Danskernes købelyst væltede dermed Storbritanien af førstepladsen, som nu må se sig forvist til en andenplads med 11.297 kroner i gennemsnit.

"De danske salgstal for e-handlen forventes at fortsætte med at stige i løbet af næste år. I 2011 vil vi se e-handlen overtage en betydelig markedsandel af detailhandlen i Danmark, og ud af én krone vil otte ører i gennemsnit blive brugt på e-handel," forklarer Bo Jensen, country manager hos Kelkoo.

Men selvom danskerne er glade onlinehandlere, så har de stadig ikke fået øjnene op for at handle dagligvarer på nettet. Det kan du læse mere om her: Danskerne aner intet om net-supermarkeder.

Bronze i e-handel per indbygger

Fordeles den samlede danske e-handel ud per dansker, er vi også særdeles godt med i Europa.

E-salget per indbygger i Danmark er på 6.086 kroner, og det giver os en tredjeplads, kun overgået af Storbritanien med 6.421 kroner og Norge med 6.346 kroner.

I den anden ende af skalaen finder man Polen med 653 kroner og Italien med 1.296 kroner per indbygger. Det skyldes blandt andet den forholdsvis lave internetadgang i disse lande og det umodne onlinemarked.

To-cifret vækst i 2011

I 2010 endte det samlede danske onlinesalg på 33,5 milliarder kroner, og det er en stigning på 17 procent i forhold til 2009.

Den tendens vil fortsætte i 2011.

"Vi forudser, at danske netbutikker vil opleve en gennemsnitlig stigning i onlinesalget på 16 procent i år," konkluderer Bo Jensen.

Dermed rykker onlinehandel betydeligt mere end den generelle detailhandel, der står til en stigning på kun 1,4 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere