Artikel top billede

Siemens IT vinder globalt Novozymes-udbud

Siemens IT Solutions and Services kommer fremover til at stå for Novozymes globale it-infrastruktur.

Siemens IT Solutions and Services har gennem seks år stået for it-infrastrukturen hos bioteknologi-virksomheden Novozymes.

Nu har it-kæmpen slået fem andre tilbudsgivere i et udbud, som sikrer en femårig forlængelse af det samarbejde, men som også dækker Novozymes globale it-infrastruktur.

Ifølge Birgit Grøsfjeld, salgsdirektør i Siemens IT Solutions and Services, har aftalen en økonomisk værdi på et trecifret millionbeløb.

Tredje gang i træk

Det er tredje gang i træk, at Siemens IT får ansvaret for it-infrastrukturen hos bio-giganten.

Alligevel har virksomheden ikke følt sig som den sikre vinder af udbuddet, der denne gang har indebåret nye krav til services og omfang.

"Som eksisterende leverandør stårt man stærkt, men man har altid den udfordring, der hedder, at det også er vigtigt at kunne udvikle et partnerskab og honorere de nye krav, der altid kommer op," siger Birgit Grøsfjeld.

"Vi har syntes, at det har været benhård konkurrence," understreger hun. 

Aftalen vil fortsætte med at dække over udstyr, brugersupport og drift af netværk og mailservere, nu for hele Novozymes på tværs af grænserne. 

Nye it-erfaringer

Aftalen, der trådte i kraft 15. januar, kommer til at lægge beslag på en stor portion Siemens-medarbejdere.

Præcis hvor mange vides ikke endnu, men Birgit Grøsfjeld fortæller, at der ligger en ny udfordring for Siemens i, at virksomheden vil udnytte globale ressourcer.

Mange af de Siemens-medarbejdere, som bliver tilknyttede, vil komme fra service-centeret i den irske by Cork, og  der kommer leverancer i stort set alle de lande, hvor Novozymes har kontorer.

"Det bliver nyt for os at have hele den it-governance, der ligger omkring det," siger hun. 

Det globale samarbejde forventes at være i fuld drift omkring sensommeren 2011.

Novozymes har på verdensplan over 5400 ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere