Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Medarbejderne flygter fra Acer i hele Skandinavien

Halvdelen af Acer Danmarks ansatte har forladt virksomheden i løbet af det seneste halvandet år. I Sverige forlod hver fjerde Acer sidste år, og i Norge ser det endnu værre ud.

Acer, som kæmper med HP om at være Europas største pc-producent, har problemer med at holde på sine medarbejdere.

Siden efteråret 2009 har 7 af 14 ansatte i Acer Danmark forladt virksomheden. I Sverige forlod 5 af cirka 20 medarbejdere Acer sidste år, og virksomheden har været nødt til at rekruttere på flere ledende poster.

Og det er ikke kun i Danmark og Sverige, at de ansatte er utilfredse med arbejdsforholdene. I Norge smuttede landechefen, salgschefen og tre ud af fire sælgere i løbet af 2010. Det skriver Computerworlds svenske søstersite, IT24.

Årsagen til de mange opsigelser er ifølge IT24, at medarbejderne er frustrerede over den topstyring, selskabet gennem en tid har været underlagt fra det europæiske hovedkontor i Italien.

Arrogant italiensk approach

Tidligere gode lokale relationer erstattes af en mere centraliseret nordisk måde at gribe tingene an på, lyder det.

"Italienerne har en anden og mere arrogant approach, hvor man kommer med indstillingen, at vi er størst og bedst," siger en af de tidligere danske medarbejdere til IT24.

Seneste afhopper er manden bag Acers store fremgang på privatmarkedet i Sverige, Mattias Nyman. Han sagde op for et par uger siden og begynder i nyt job hos konkurrenten Lenovo. 

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra Acer Danmarks administrerende direktør, Allan Thomas Sonne-Schmidt, men det er meget vanskeligt at få nogen hos Acer Danmark i tale. Hvis ikke man vil have support, kan man skrive en e-mail.

Efter flere opringninger og maskinelle omstillinger hos Acer Danmark i Nærum nord for København endte sporet blindt hos en kvindelig supporter i Estland.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere