Artikel top billede

Spådom: Snart er Android større end Apple

Det står i sol, måne og stjerner, at Apples-styresystemet iOS vil snart få baghjul af Googles Android. Se her, hvornår det vil ske.

Computerworld News Service: Apples iOS vil dominere markedet for tablet-pc'er indtil 2015, lyder prognosen fra analytikerne Carolina Milanesi og Roberta Cozza fra analysehuset Gartner.

Men som det også er tilfældet i smartphone-markedet, vil Apple møde den hårdeste konkurrence fra Googles Android.

Gartners prognose for salget af iPad i 2011 lyder på 48 millioner sammenlignet med 13,9 millioner tablet-pc'er med Googles Android, hvilket giver Apples iOS en andel på 68,7 procent af markedet.

I 2012 vil Apples markedsandel dog falde til 63,5 procent, selvom virksomheden vil sælge over 68 millioner iPad.

Samtidig vil salget af Android-baserede tablet-pc'er vil stige til 26 millioner og stå for næsten en fjerdedel af samtlige solgte enheder.

Billedet vender snart

I 2014 vil Apples andel falde til 51,8 procent bestående af salg af 115 millioner enheder, mens salget af Android vil stige til 76 millioner, der repræsenterer 34,2 procent af markedet.

Markedsandelen for iOS vil ifølge Gartners prognoser for første gang falde under de 50 procent tidligt i 2015, selvom virksomheden i løbet af det år vil sælge 138 millioner iPad.

Apples dominans ville være truet noget før, havde det ikke været for Googles beslutning om at undlade at åbne kildekoden til Android 3.0 Honeycomb til tredjeparter, som virksomheden ellers har gjort med de tidligere versioner af styresystemet.

Googles ændring af praksis på dette område er ifølge analytikerne en reaktion på kritik over fragmentering af Androids smartphone-marked og en frygt for, at det samme ville ske for Androids tablet-pc-marked.

Men denne beslutning vil sikkert betyde, at priser ikke vil falde lige så hurtigt, som de ellers ville, da producenterne af tablet-pc'er hermed ikke selv kan bestemme hvilke funktioner, der skal med eller ikke med i deres implementeringer af Honeycomb.

Derudover vil Android muligvis af samme årsag støde på et loft i forhold til markedsandel.

"Den nye licenseringsmodel, som Google har introduceret med Honeycomb, gør det muligt for Google at have større kontrol og kun tillade optimale tablet-pc-implementeringer, der ikke går på kompromis med kvaliteten af oplevelsen," siger Cozza.

"Det kan betyde, at priserne vil falde lidt langsommere, end hvad vi har set i smartphone-markedet."

Gartners prognoser for iOS' og Androids øvrige konkurrenter ser dystre ud: I 2015 vil Research In Motions QNX - der er styresystemet til RIM's endnu ikke lancerede PlayBook - kun sidde på 10 procent af markedet for tablet-pc'er, mens andre spillere såsom Hewlett Packards WebOS og Nokias MeeGo stadig vil have enkeltcifrede markedsandele.

Selv i det virksomhedens markedsandele falder, vil Apples iOS og iPad dog fastholde en status som sammenligningsgrundlag for høj kvalitet, vurderer analytikerne fra Gartner.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere