Artikel top billede

CSC-konflikt rammer Skats systemer

Opdateret: De nylige arbejdsnedlæggelser hos CSC får nu konsekvenser for Skats erhvervskunder. Læs her, hvilke systemer, der er ramt.

Læs også: CSC-kunde til CSC: I har 10 dage til at levere

Konflikten hos CSC giver nu problemer med Skats ind- og udbetalingssytemer.

"Arbejdsnedlæggelsen hos Skats it-leverandør CSC kan betyde at virksomhederne muligvis kan komme til at opleve problemer med for eksempel at indbetale via PBS og få udbetalt deres tilgodehavende fra Skat," skriver Skat i en pressemeddelelse.

Skat skriver i pressemeddelelsen, at problemerne skyldes arbejdsnedlæggelsen blandt CSCs kundeservicemedarbejdere.

Da Skat blev opmærksom på problemet, tog de kontakt til CSC for at få at vide, hvornår problemerne ville være løst. Men CSC har ikke kunne give svar på dette.

"Vi har søgt at få en garanti for, hvornår borgere og virksomheder kan gennemføre deres betalinger og få udbetalt eventuelle tilgodehavender. Det har CSC ikke kunne give her fredag eftermiddag," siger departementschef Peter Loft fra Skatteministeriet i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Skat har over for CSC pointeret, at vi finder denne situation aldeles utilfredsstillende. Vi har også gjort det klart for CSC, at såfremt problemet får økonomiske konsekvenser, vil disse i videst muligt omfang blive pålagt CSC,"

Skat meddeler, at overførslerne og udbetalinger vil blive gennemført, så snart systemerne kører igen.

CSC forklarer mandag, at de arbejder sammen med Skat om at finde en løsning.

"I samme øjeblik CSC blev opmærksomme på dette (problemer med systemerne, red.), har vi i tæt dialog med Skat igangsat arbejdet på at udbedre problemerne. Vi forventer at være tilbage til normal drift i dag mandag. Vi beklager meget de gener, det har medført for Skat og deres kunder.", siger Kai Dahl-Jensen, Acting Director, Public Vertical Nordic i CSC i en mail.

Konflikten har også ramt en anden af CSC store kunder CPR-registret, der i fredags meddelte, at de nu giver CSC 10 dage til at levere et ny udviklingsprojekt, der er blevet forsinket.

Det kan du læse mere om her: CSC-kunde til CSC: I har 10 dage til at levere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere