Artikel top billede

Kommuner går i kæmpeudbud efter KMD-skandale

15 kommuner er næsten klar til et fælles udbud, der løber op i et tre-cifret millionbeløb.

Så er det så godt som en realitet. Hele 15 kommuner vil gå sammen i et kæmpe udbud på området for løn- og økonomi-systemer.

Det oplyser KL til Computerworld.

Det sker i kølvandet på en af danmarkshistoriens største udbudsskandaler, hvor 28 kommuner ulovligt tegnede kontrakt med KMD uden at afholde det lovpligtige udbud.

"Foreløbig er der 15 kommuner, som vil gå sammen om at gå i det samme udbud," fortæller Kjeld Romer Larsen, der er chefkonsulent hos KL, Kommunernes Landsforening.

Udbudsmaterialet er sendt til kommunerne i udkast i fredags til kommentering.

Og så snart det ligger klar, vil materialet blive lagt på KL's hjemmeside, så alle kan orientere sig om, hvad det er, der skal i udbud, oplyser chefkonsulenten.

Tre-cifret millionbeløb

Ifølge Computerworlds oplysninger vil hovedregningen i hele træsko-længder og behæftet med nogen usikkerhed lande på  omkring 270 millioner kroner.

Det drejer sig nemlig om 15 kommuners seks-årige kontrakter til tre millioner kroner om året.

Dertil kommer, at yderligere seks kommuner også vil gå i udbud i nærmeste fremtid.

"De seks kommuner vil så enten gå for sig selv eller gå sammen i mindre grupper. Det ved vi ikke noget om endnu," siger chefkonsulenten.

Hos KMD er løn - og økonomisystemer en del af selskabet kerneforretning, forklarer salgsdirektør Karen Nielsen.

"Vi har en konkurrencedygtig løsning på området, så vi regner da bestemt med at byde i det kommende udbud," siger hun.

Også en af KMD´s konkurrenter på området, Silkeborg Data, slikker sig sulten om munden.

"Vi vil kigge seriøst på udbuddet, og de kommuner, som måtte vælge at benytte sig af KL's samarbejde om udbud," siger administrerende direktør Brian Busk fra Silkeborg Data, der hilser initiativet velkommen.

Han fortæller dog også, at hvorvidt selskabet byder ind afhænger af udbudsmaterialet, vægtningen af tildelingskriterier, med videre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere