Artikel top billede

Prosa-folk i CSC stoppet som tillidsmænd i protest

Mere end 20 tillidsrepræsentanter hos den konfliktramte virksomhed CSC har nedlagt deres tillidsmandspost. Se her hvorfor.

Alle Prosa-organiserede medarbejdere hos den konfliktramte it-gigant CSC har siden torsdag reelt været uden tillidsrepræsentanter.
 
De mere end 20 tillidsfolk nedlagde nemlig torsdag deres tillidshverv som følge af firmaets bortvisning af endnu en tillidsrepræsentant. 
 
Det fremgår af en udtalelse fra tillidsrepræsentanterne, som er rundsendt til medlemmerne af Prosa.
 
I udtalelsen fremhæver tillidsrepræsentanterne torsdagens bortvisning af en tillidsrepræsentant som et eksempel på "virksomhedens aggressive og uetiske adfærd overfor PROSA og foreningens tillidsrepræsentanter," hedder det. 
 
Storm af henvendelser
Tillidsfolkene er vrede over, at tillidsrepræsentanten som den anden på få uger er blevet bortvist fra virksomheden på vilkår, som ifølge tillidsrepræsentanterne er et brud på overenskomsten.

"Af vores overenskomst §14 stk. 8. fremgår det, at der ikke kan ske afskedigelse af en tillidsrepræsentant  uden forudgående forhandling med foreningen - det har CSC heller ikke overholdt," skriver tillidsfolkene i udtalelsen.
 
Computerworld erfarer fra kilder i det faglige miljø hos CSC, at tillidsrepræsentanterne efter udsendelsen har modtaget "en storm af henvendelser" fra medlemmerne, der vil forsøge at tale tillidsfolkene fra beslutningen.
 
Lykkedes det ikke, er det angiveligt muligt, at Prosa-medlemmerne skal vælge nye tillidsrepræsentanter midt i konflikten, som begyndte den 9. februar med firmaets lockout af 120 ansatte.

Siden da er fem gået i strejke mens en gruppe medarbejder i den såkaldte kundegruppe har nedlagt arbejdet overenskomststridigt og efterfølgende er blevet fyret. 
 
Prosa har indkaldt til medlemsmøde om sagen tirsdag, hvor spørgsmålet om tillidsfolkene bliver behandlet. Samtidig har tillidsfolkene ifølge Computerworlds kilder endnu ikke indgivet en opsigelse af deres hverv som tillidsrepræsentanter overfor CSC's ledelse.   

CSC har ikke ønsket at kommentere sagen, ligesom det ikke har været muligt at få en kommantar fra Prosa.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere