Overblik: Så alvorlig er situationen i CSC

Alle parter gør sig klar til den storstrejke, der nu er uafvendelig. Regeringen følger med i sagen. Mange myndigheder står til at blive ramt.

Konflikten mellem CSC og Prosa spidser til, efter endnu et forsøg på en forhandlingsløsning mellem parterne torsdag aften gik i vasken.

Det betyder, at vejen nu er banet for den storstrejke, der bliver næste skridt i den tre måneder lange konflikt.

Den varslede strejke er Prosas hidtil tungeste våben. Hensigten er at pine CSC til forhandlingsbordet og med tommelskruer og pinebænk at presse en aftale igennem.

Få overblikket over udviklingen i konflikten. Klik på hver enkelt link herunder for at få mere at vide.

CSC-kaos tæt på: Forhandlinger brudt sammen
Forligsinstitutionen lader ikke til at være stedet, hvor CSC-konflikten løses. Læs hvad CSC-ledensen tilbød Prosa.

Nedbrud kan koste CSC én million kroner om dagen
Det kan koste CSC millioner af kroner, hvis CPR-registret går ned igen. Det fastslår Bertel Haarder under dagens samråd.

England vil forbyde CSC-kontrakter for milliarder
It-virksomheden CSC er under stor kritik i England, hvor premierministeren helt vil forbyde kontrakter med selskabet. Se her hvorfor.

Forligsmand kan ikke udskyde CSC-strejke
Nye forhandlinger mellem CSC og Prosa udsætter ikke den truende strejke fra 1. juni.

CSC-ansatte stemmer ja til nyt strejkevarsel
To nej-stemmer og tre blanke stemmer udgjorde modstanden, da CSC-medarbejdere onsdag gav Prosa lov til at sende 2. strejkevarsel til CSC

Skatteminister afventer ragnarok i CSC-konflikt
Skatteministeren indrømmer, at CSC-konflikten kan lamme Skats systemer. Se her, hvad han vil gøre ved problemet, inden katastrofen rammer.

Storkunde afventer politiundersøgelse af CSC
Der er ikke nødvendigvis noget galt i at dele brugeridentiter, sådan som Prosa har anmeldt CSC til politiet for at gøre. Det mener Økonomistyrelsen, som afventer resultatet af politiets efterforskning.

CSC-konflikten begraver regeringen i overarbejde
Spørgsmålene om CSC vælter ned over landets ministre i disse dage. Få overblikket over alle de mange spørgsmål, som ministrene skal svare på i kølvandet på arbejdskonflikten mellem CSC og Prosa

Fagbevægelsen ruster sig i kulissen i CSC-konflikten
Prosa står ikke alene i kampen mod CSC. Store dele af fagbevægelsen bakker op omkring sagen, som fagforbundene mener har principiel betydning for alle arbejdstagere i Danmark.

CSC-konflikt runder tre måneder: Alting står i stampe
I dag er det tre måneder siden, at CSC-konflikten begyndte. Foreløbigt resultat: Alting står i stampe, alle afventer, ingen vil give sig.

CSC til Lars Løkke: Vi er klar til folketingsvalg
Der har været frygt for, at folketingsvalget kan være i fare på grund af konflikten mellem CSC og Prosa. Men den frygt maner CSC nu i jorden.

CSC forhandler på ny med Prosa om overenskomst
Næsten en måned efter sidste sammenbrud sidder Prosa og CSC igen overfor hinanden i en forhandlingssituation. Forhandlingerne startede fredag og fortsættes mandag.

CSC-konflikt tvinger Forsvaret i nødberedskab
Konflikten mellem CSC og Prosa risikerer snart at ramme alle statslige organisationer. Forsvaret er allerede gået i gang med at forberede sit nødberedskab, der kan koste mange konsulentkroner.

CSC: Afsporede folk bag million-svindel i Norden
Danmark spiller en hovedrolle i en svindelsag på op mod 430 millioner kroner hos CSC. It-gigantens koncern-økonomidirektør lægger ikke fingrene imellem, når han udtrykker sin harme over sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.