Test: Microsofts Office 365 versus Googles Apps

Med lanceringen af Office 365 er kampen mellem Microsoft og Google i skyen for alvor indledt. Stor test viser, hvordan de to løsninger klarer sig imod hinanden.

Læs også:

Office 365 - Nu må det briste eller bære for Microsoft

Sådan fungerer Microsofts Office 365


Microsoft trådte med lanceringen af Office 365 tirsdag for alvor ind på den cloud-scene, hvor Googles Apps-løsning hidtil har stået i rampelyset.

Mens Googles løsning er rent cloud-baseret, er det med Microsofts Office 365 meningen, at cloud-elementerne skal integreres med den traditionelle Office-pakke, som installeres lokalt.

Alligevel giver det god mening at sammenligne de to virksomheders løsninger, fordi mange virksomheder i den kommende tid vil skulle vælge imellem netop de to.

De kan løsningerne
Office 365 fra Microsoft indeholder cloud-versionerne af Office, SharePoint, Exchange og Lync - samt altså selve Office-pakken, der installeres lokalt.

Google Apps indeholder tilsvarende søgeselskabets bud på en online-kontorpakke, Dokumenter, og Gmail for Business, der også indeholder unified communications-løsninger.

Mens der både er forskellige og ligheder imellem de to løsninger, så er de begge et udtryk for cloud-tankegangen, hvor man ikke længere selv hoster og driver servere, og hvor man betaler per bruger per måned.

Vores kolleger på det amerikanske Infoworld bringer en større test af de to løsninger.I konklusionen skriver Infoworld blandt andet, at Microsoft har prissat Office 365 på en måde, så det ikke er voldsomt dyrt, hvis du alligevel står og skal opgradere til det traditionelle Office 2010.

"For de virksomheder, der søger fordelene ved skyen uden dramatiske forandringer, er Office 365 det oplagte valg."

"For virksomheder, der er villige til at forlade velkendte funktioner og teknologier til fordel for meget mindre omkostninger og administrativt arbejde, så har Google en løsning klar," lyder det i Infoworld-testen.

Hvad er dit behov
Selvom Microsofts Office 365 samlet set klarer sig bedst i testen, kræver det en grundig behovsanalyse, før man kan kåre en vinder for en specifik virksomhed.

Ikke desto mindre giver Infoworld-testen et rigtig godt overblik over de fordele og ulemper, der er ved de to selskabers cloud-løsninger.  

Markedet for kontorpakker, mail-løsninger og samarbejdssystemer er, som Infoworld skriver, under voldsom forandring.

"Uanset om din virksomhed vælger at satse på Office 365, Google Apps eller en hostet service-leverandør - selv hvis I beholder alle jeres servere in-house eller beslutter, at I slet ikke har brug for servere - er der mange flere valgmuligheder i dag, end der var for en måned siden. Skyen kalder."

Læs også:

Office 365 - Nu må det briste eller bære for Microsoft

Sådan fungerer Microsofts Office 365

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.