Artikel top billede

Test: Microsofts Office 365 versus Googles Apps

Med lanceringen af Office 365 er kampen mellem Microsoft og Google i skyen for alvor indledt. Stor test viser, hvordan de to løsninger klarer sig imod hinanden.

Læs også:

Office 365 - Nu må det briste eller bære for Microsoft

Sådan fungerer Microsofts Office 365

Microsoft trådte med lanceringen af Office 365 tirsdag for alvor ind på den cloud-scene, hvor Googles Apps-løsning hidtil har stået i rampelyset.

Mens Googles løsning er rent cloud-baseret, er det med Microsofts Office 365 meningen, at cloud-elementerne skal integreres med den traditionelle Office-pakke, som installeres lokalt.

Alligevel giver det god mening at sammenligne de to virksomheders løsninger, fordi mange virksomheder i den kommende tid vil skulle vælge imellem netop de to.

De kan løsningerne

Office 365 fra Microsoft indeholder cloud-versionerne af Office, SharePoint, Exchange og Lync - samt altså selve Office-pakken, der installeres lokalt.

Google Apps indeholder tilsvarende søgeselskabets bud på en online-kontorpakke, Dokumenter, og Gmail for Business, der også indeholder unified communications-løsninger.

Mens der både er forskellige og ligheder imellem de to løsninger, så er de begge et udtryk for cloud-tankegangen, hvor man ikke længere selv hoster og driver servere, og hvor man betaler per bruger per måned.

Vores kolleger på det amerikanske Infoworld bringer en større test af de to løsninger.

I konklusionen skriver Infoworld blandt andet, at Microsoft har prissat Office 365 på en måde, så det ikke er voldsomt dyrt, hvis du alligevel står og skal opgradere til det traditionelle Office 2010.

"For de virksomheder, der søger fordelene ved skyen uden dramatiske forandringer, er Office 365 det oplagte valg."

"For virksomheder, der er villige til at forlade velkendte funktioner og teknologier til fordel for meget mindre omkostninger og administrativt arbejde, så har Google en løsning klar," lyder det i Infoworld-testen.

Hvad er dit behov

Selvom Microsofts Office 365 samlet set klarer sig bedst i testen, kræver det en grundig behovsanalyse, før man kan kåre en vinder for en specifik virksomhed.

Ikke desto mindre giver Infoworld-testen et rigtig godt overblik over de fordele og ulemper, der er ved de to selskabers cloud-løsninger.  

Markedet for kontorpakker, mail-løsninger og samarbejdssystemer er, som Infoworld skriver, under voldsom forandring.

"Uanset om din virksomhed vælger at satse på Office 365, Google Apps eller en hostet service-leverandør - selv hvis I beholder alle jeres servere in-house eller beslutter, at I slet ikke har brug for servere - er der mange flere valgmuligheder i dag, end der var for en måned siden. Skyen kalder."

Læs også:

Office 365 - Nu må det briste eller bære for Microsoft

Sådan fungerer Microsofts Office 365
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Anja Monrad lander ny international toppost: Bliver direktør for Dells største europæiske region
Interview. Efter otte år som ansvarlig for Øst- og Centraleuropa overtager Anja Monrad nu rollen som chef for Dells største europæiske region. "Jeg får ansvaret for syv lande nu, hvor det tidligere var 32. Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større," fortæller hun til Computerworld.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.