Apple forsøger at lukke farligt hul i din iPhone og iPad

Apples udviklere arbejder på højtryk for at løse alvorlige sikkerhedsproblemer.

Computerworld News Service: Apple arbejder på højtryk på at udvikle lappe-løsninger, der kan lukke sårbarheder i iPhone, iPad og visse iPod touch-modeller.

Den tyske stat har fornylig anført, at sårbarhederne kan anvendes til at stjæle fortrolige data.

Sårbarhederne blev kendte med en ny version af JailbreakMe 3.0, der er et framework, som gør det muligt at installere uautoriserede applikationer på eksempelvis iPhone.

Apple forbyder konsekvent installationen af applikationer, der ikke er godkendt til distribution via App Store, men hackere har været i stand til at udnytte sårbarheder i iOS til at jailbreake telefonerne.

Det har gjort det muligt at oploade fremmede applikationer fra andre app-markeder som eksempelvis Cydia.

Kan udnyttes af kvik hacker
Det tyske sikkerhedsagentur, BSI, udsendte tidligere på ugen en advarsel om de pågældende sårbarheder.

Ifølge BSI kan sårbarhederne udnyttes, hvis en bruger åbner et særligt PDF-dokument.

Ligeledes har BSI opdaget en anden sårbarhed, der omgår ASLR (Adresse Space Layout Randomization), som er en sikkerhedsfunktion, som sørger for, at det bliver svært for hackere at komme ind i telefonens hukommelse.

Ifølge BSI vil det være muligt for en hacker at anvende de pågældnede sårbarheder til at stjæle passwords, bank-oplysninger og email, ligesom en hacker vil kunne få adgang til kamera, GPS-koordinater og til at afbryde telefonsamtaler.

Sikkerhedsproblemerne gælder alle maskiner med iOS op til version 4.3.3.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.