Artikel top billede

Ny test: Internet Explorer er den sikreste browser

Chrome og Firefox får smæk af Internet Explorer, når det handler om evnen til at blokere malware. Læs her, hvad Microsoft gør bedre.

Skal du have en browser, som beskytter dig mod malware, så er det bedst at vælge Internet Explorer, konkluderer en ny test fra NSS Labs.

Internet Explorer 9 indtager nemlig førstepladsen, da browseren blokerer for 100 procent af truslerne i testen.

NSS Labs havde sat sig for at teste de forskellige browseres modstandsdygtighed over for sider rettet mod europæere, der ser tilforladelige ud, men lokker folk til at downloade malware.

Testen løb over 19 dage i april, hvor de forskellige browsere blev bombet med europæsike malware-inficerede webadresser.

Udover Internet Explorer 9's førsteplads gik andenpladsen også til Microsoft, da Internet Explorer 8 blokerede for 92 procent af de indkomne trusler.

Det ser straks værre ud for de andre store spillere på browsermarkedet. Safari 5, Chrome 10 og Firefox 4 ender alle på 13 procent, og de er dermed langt bagefter Internet Explorer.

Bagerst i feltet er Opera, der kun blokerer for fem procent af de inficerede webadresser.

Cloud-baseret system

Ifølge rapporten vinder Microsoft over de andre browsere på grund af det indbyggede Smartscreen URL filter, der er et cloud-baseret system, som tjekker de webadresser, du taster ind i din browser, for trusler i en stor database.

Ydermere har Internet Explorer 9 indbygget Smartscreen Application Reputation, som finder de sidste otte procent af truslerne, som Internet Explorer 8 ikke finder.

Safari, Chrome og Firefox bruger alle et konkurrende system til at tjekke webadresser, nemlig Googles Safe Browser Feed.

Opera bruger teknologi fra antivirus-firmaet AVG.

IE 8 ikke med blandt de hurtigste

Noget andet, som NSS Labs undersøgte, var den gennemsnitlige tid, det tog de forskellige browsere at tilføje et nyt problem-site til listen af blokerede sites.

Det er interessant, da en længere periode inden et website bliver tilføjet vil betyde et større tidsrum, hvor truslen kan udnyttes.

Her klarede Internet Explorer 9 sig også helt optimalt, da den med Application Reputation blokerede de forskellige sider uden nogen forsinkelse overhovedet.

Internet Explorer 8 klarede det dog langt fra lige så godt med en gennemsnitlig tid på næsten 14 timer, inden en trussel blev tilføjet.

Langt bagefter Safari på fem timer, Chrome på næsten syv timer og Firefox på otte timer. Igen klarede Opera sig dårligst med over 48 timer gennemsnitligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere