Artikel top billede

Foto: Frederik Danvig.

Apple sælger nu flere smartphones end Nokia

Nokias katastrofale salgstal lader Apple overtage førstepladsen som verdens største producent af smartphones.

Nokia har i flere år haft førertrøjen som verdens største producent af smartphones målt på antal solgte enheder.
 
Men den plads mister Nokia nu, efter at selskabet torsdag afslørede, at salget af smartphones faldt med 31 procent på bare tre måneder.
 
Apple suser dermed forbi Nokia og indtager førstepladsen som verdens største producent af smartphones, skriver Financial Times.
 
Den amerikanske elektronikproducent solgte i årets andet kvartal 20,3 millioner iPhones, mens Nokia solgte 16,7 millioner smartphones.
 
Sydkoreanske Samsung kan muligvis også overhale Nokia, når firmaet afslører sine salgstal for årets andet kvartal. I årets første kvartal solgte Samsung 12,6 millioner smartphones. Derudover er det også muligt, at Samsung snart overtager førstepladsen som verdens største mobilproducent. 
 
Forsøger at sælge dødsdømt projekt
Forbrugernes flugt fra Nokias smartphones skal ses i lyset af, at Nokia i øjeblikket sender smartphones på markedet med et operativsystem, Symbian, som selskabet allerede har meddelt, at det ikke ønsker at satse på.
 
Nokia har oplyst, at selskabet i stedet skifter over til Microsofts Windows Phone som operativsystem, men den første telefon med denne platform kan først være klar sidst på året. 

Dermed bliver Nokia nødt til fortsat at sende sine Symbian-mobiler på gaden, indtil det nye system er klar.

Det finske selskab har forsøgt at berolige forbrugerne ved at sige, at systemet understøttes flere år ud i fremtiden, men det har tilsyneladende ikke virket i tilstrækkelig grad.
 
Udover Windows Phone-telefonerne sidst på året vil Nokia også sende en smartphone på gaden med et helt nyt operativsystem i form af MeeGo. Det sker, når selskabet lancerer sin N9-mobil, som dog bliver den eneste med MeeGo-platformen.
 
Ligesom Nokia lukker Symbian-projektet ned, så har selskabet allerede meddelt, at MeeGo ikke har nogen fremtid, trods den første MeeGo-mobil endnu ikke er sendt på gaden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere