Artikel top billede

Aldrig mere Siemens IT Solutions and Services

Siemens IT Solutions and Services er blevet fusioneret med franske Atos. Læs her om den nye gigant på det europæiske it-marked.

Det har været en længere proces, der har ført til, at Siemens It Solution and Services er blevet en del af den franske it-selskab Atos Origin.

Tilbage i slutningen af 2010 købte Atos Origin Siemens IT Solutions and Services for godt 6,4 milliarder kroner af Siemens. 

Fusionsplanerne førte blandt andet til, at Flemming L. Jensen i maj blev hentet ind til at lede Siemens IT Solutions and Services i den forestående fusion.

Han kom fra Nets, hvor han havde været viceadministrerende direktør og blandt andet havde stået for fusionen mellem PBS, norske BBS og Teller.

Slut med Siemens IT

Efter en ekstraordinær generalforsamling og de sidste myndighedsgodkendelser er fusionen endelig blevet en realitet, og der er derfor ikke længere noget, der hedder Siemens IT Solutions and Services.

I stedet hedder selskabet nu Atos, der med opkøbet af Siemens IT bliver blandt de tre største europæiske selskaber inden for dritsløsninger med en forventet omsætning på 64,8 milliarder i 2011 og 78.500 medarbejdere i 42 lande.

Flemming L. Jensen, der nu har fået titlen administrerende direktør i Atos Danmark, udtaler i en pressemedelelse, at fusionen kan få stor betydning for de danske kunder:

"Inden for finansområdet får kunderne adgang til viden fra over 8.000 konsulenter med indgående branchekendskab. Disse medarbejdere leverer dagligt it-services og -drift til ni ud af de 10 største banker i Europa," forklarer han.

Også på energiområdet er der noget at hente for danske kunder. Med fusionen er der adgang til mere end 2.000 specialister, der i dag har nogle af verdens største energivirksomheder som kunder.
 
Atos skal stå for Siemens' it-drift
Samtidig følger der en særdeles lukrativ aftale med overgangen fra Siemens IT til Atos. Atos og Siemens har nemlig skrevet under på en syvårig outsourching-kontrakt, der indebærer, at Atos skal stå for drift af Siemens' infrastruktur og applikationer på globalt plan.

Værdien af den aftale er anslået til over 40 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere