Artikel top billede

(Foto: Anatoly Vartanov (c) 2008 / Anatoly Vartanov aka UltraONE)

Ny trojaner sniger sig ind hos Mac-brugerne

Brugere af styresystemet Mac OS X skal tage sig i agt for en ny falsk Flash-afspiller, der forsøger at snige sig ind på deres systemer.

Læs også: Sådan kan hackere gøre din Macbook ubrugelig

Brugere af Apples Mac-styresystem har længe set sig sikre mod angreb fra vira og andet malware. Men hackerne er begyndt at jage Mac-brugerne.

Et eksempel er en ny såkaldt trojansk hest til Mac OS X. Der er tale om et program, der under navnet FlashPlayer.pkg forklæder sig som en falsk Flash-afspiller.

Installerer du det falske program, så ændre trojaneren Mac'ens indstillinger, advarer sikkerhedsvirksomheden F-Secure.

Falsk Google

Forsøger du efter installationen at gå ind på en række Google-sider, får du i stedet en svindelside, der til forveksling ligner den originale.

Eksempel Eksempel på en af de falske Google-søgninger. Kilde: F-Secure. 

Opretter du så en søgning på den falske Google-side, får du  en række søgeresultater som forventet, men alle links åbner popup-vinduer, der kommer fra en anden server.

F-Secure vurderer, at bagmandens hensigt er at vise dig reklamer, selvom de pågælende popup-vinduer var tomme, muligvis på grund af at serveren er nede.

Læs også: Sådan kan hackere gøre din Macbook ubrugelig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere