Artikel top billede

TDC-topchef Henrik Poulsen. Foto: Jørgen True.

TDC-boss tager Telenor/Telia-alliancen med ro

Telenor og Telia vil bygge landets bedste mobilnet, men det får de ikke lige med det samme, mener TDC-topchef Henrik Poulsen.

Danmarks nummer to og tre på telemarkedet, Telenor og Telia, allierer sig.
 
De bygger et fælles mobilnet, og de første effekter af det burde være synlige til næste år. Missionen for de to selskaber er at få landets bedste mobilnet.
 
Dermed går det hårdt til angreb på 3 og TDC, som hver især hævder at have landets bedste mobilnet målt på hastighed og dækning.
 
TDC's koncernchef, Henrik Poulsen, tager dog udfordringen fra de to selskaber med ro.
 
"Det har ikke nogen væsentlig effekt på den korte bane, for der er ingen tvivl om, at vi ønsker at have det bedste mobilnet i Danmark, og det investerer vi efter," siger Henrik Poulsen. 
 
Netkvalitet spiller ind
I sidste uge offentliggjorde TDC sit regnskab for årets andet halvår, og det viste fremgang i antallet af mobilkunder, mens Telenor og Telia er gået tilbage i samme periode.
 
Aktieanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets fortalte i forbindelse med regnskabet, at det faldende kundetal hos Telia og Telenor skal ses som et udtryk for, at deres mobilnet er dårligere end 3 og TDC's net. Smartphone-brugerne søger mod det bedste net, pointerede han.
 
Henrik Poulsen mener, at TDC kan bevare det tekniske forspring, selvom Telia og Telenor nu satser benhårdt på at etablere Danmarks bedste mobilnet.
 
"Hvad der kommer af træk fra de andre operatører nu - som med et fusioneret netværk fra Telia og Telenor - er noget, som vi hele tiden vil investere i for at være på forkant med, så jeg tror ikke, at det får den helt store langsigtede effekt," siger TDC-direktøren. 
 
Telenor/Telia-nettet får flest kunder
Fusionen af Telenor og Telias mobilnet betyder, at de to selskaber får et mere rentabelt net med 3,4 millioner kunder til at dække investeringen. TDC har 3,06 millioner kunder til sammenligning.
 
Den fjerde danske operatør, 3, havde ved udgangen af 2010 i alt 636.000 mobilkunder.
 
3 og TDC kunne derfor vælge at fusionere deres net og dermed fordele investeringerne over flere kunder. Men den tanke afviser Henrik Poulsen.
 
"Det er ikke noget, som vi har aktuelle planer om."
 
Og hvis I havde, ville du så sige det?
 
"Og hvis vi havde, havde jeg nok heller ikke sagt det."
 
Interviewet med Henrik Poulsen blev gennemført i forbindelse med TDC's halvårsregnskab, der blev fremlagt i torsdags.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere