Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Morten Nevado)

CSC's Prosa-folk kaster sig i armene på HK

Kun seks Prosa-medlemmer hos CSC har efter konflikten sagt nej tak til de nye vilkår på HK/Privats overenkomst. CSC forventede langt flere Prosa-nej'er til HK-overenksomsten.

Læs også:
CSC: Sådan rydder vi op i sommer
 
 
Ny CSC-direktør: Sådan bliver vi venner igen

 

Kun seks af de i alt 600 til 800 Prosa-organiserede hos CSC har sagt nej tak til de nye vilkår, som er resultatet af it-gigantens aftale om en overenskomst med HK/Privat efter den mere end fire måneder lange arbejdskonflikt. 
 
Det fortæller CSC-chefen Lars Lundsgaard.
 
"Vi har fået alle svarene fra dem, der skulle fortælle, om de var med på de nye vilkår. Og af dem er det kun seks, der har meddelt, at de ikke ønsker at fortsætte," siger Lars Lundsgaard. 

De konfliktende CSC-ansatte returnerede til arbejdpladsen den 27. juni i år, efter et ultimatum fra CSC. 

Her stod det klart, at de ansatte inden for en kort periode skulle skrive under på en erklæring om den nye overenskomst. Og det har de fleste valgt at gøre, fortæller CSC-chefen. 
 
"Vi kan tælle seks, som har valgt at sige, at de ikke ønsker at fortsætte efter første februar," siger han. 
 
Hertil skal, ifølge Lars Lundsgaard, lægges de omkring 25 folk, som har ønsket at søge nye udfordringer ved at lade være med at svare CSC. 
 
CSC positivt overrasket
Han har endnu svært ved at tolke noget ud af den tilbagemelding, fordi nogle givetvis gerne vil have det gamle job på hånden, mens de leder efter nye udfordringer.
 
"Men vi er i al fald overraskede, fordi vi havde forestillet os, at mange sagde: 'Det bliver over vores lig'," siger Lars Lundsgaard. 
 
CSC-chefen kalder tilbagemeldingen fra de Prosa-organiserede positiv, fordi det giver et håb om, at det vil gå hurtigere for virksomheden at komme tilbage i den normale gænge.
 
"Det er også en mulighed for os, fordi folk så er på arbejde og der er mulighed for løbende dialog og for at få landet tingene i denne her periode," siger han.
 
Lars Lundsgaard fortæller, at de seks ansatte, der har valgt at takke nej til at fortsætte, bliver hos CSC frem til den første februar.

Samtidig gør han det klart, at der er tale om personer fra forskellige aldersgrupper, og at det således ikke kun er ansatte, der er på vej mod efterløn eller pension, som har takket nej til HK/Privat-overenskomsten. 
 
Hos Prosa fortæller næstformand Hanne Lykke Jespersen, at hun er overrasket over oplysningerne fra CSC.

"Det skyldes, at jeg har hørt nogle oplysninger om, at tallet var større, men det er muligt at den manglende tiltrædelse af tilbuddet er koncentreret i et enkelt område hos CSC," siger Hanne Lykke Jespersen.   




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere