Artikel top billede

Bøller planlægger optøjer med krypteret Blackberry

Kriminelle og ballademagere foretrækker tilsyneladende at anvende Blackerry Messenger til at organisere optøjerne, der i disse dage hærger London og andre engelske storbyer.

En demonstration udartede sig lørdag aften til de værste uroligheder i årtier i den engelske hovedstad, London.

Demonstranterne krævede en forklaring på, hvorfor den 29-årige Mark Duggan torsdag i forrige uge blev dræbt af politiet.

De oprindelige aktivister appellerer på Facebook-siden Facebook-gruppen "R.I.P Mark Duggan" de unge til at stoppe optøjerne, tilsyneladende uden held:
 
"PLEASE WE ASK FOR THIS VIOLENCE TO STOP. THIS ISNT ABOUT MARK IT NEVER WAS HIS FAMILY NEVER WANTED NOR THOUGHT ANY OF THIS WOULD HAPPEN, YOU PEOPLE ARE USING THIS AS AN EXCUSE, IF YOU HAD ANY RESPECT YOU WOULD STOP THIS BEFORE THEY BRING IN THE ARMY THE WHOLE WORLD IS LOOKING AMOUNGST YOU DO YOU HAVE NO SHAME!!".  

Samtidig opfordres der til en ny demonstration på lørdag.

Lørdagens demonstration udartede til voldelige optøjer, der nu for tredje døgn i træk har medført ildspåsættelse og plyndring af butikker i London. Birmingham, Liverpool og Nottingham er også ramt af uroligheder og plyndringer.

Ballademagere kaprer demonstration

Mens de oprindelige demonstranter anvender Facebook og Twitter, ser det ud til, at de kriminelle ballademagere foretrækker Blackberry Messenger til at organisere plyndringstogter og optøjer.

Ifølge The Guardian er det via Blackberry Messenger-netværket, at der udveksles ideer og opfordringer om optøjer.
 
Ifølge avisen viser en undersøgelse fra den engelske telestyrelse Ofcom, at 37 procent af de britiske teenagere foretrækker en Blackberry som smartphone.

Noget af det tiltrækkende ved Blackberry Messenger er, at det er meget enkelt for en Blackberry-bruger at sende beskeder til en stor gruppe af andre Blackberry-brugere og at der er mulighed for at sende krypterede beskeder, så det britiske politi har svært ved at følge med i kommunikationen.

RIM samarbejder med politi

Selskabet bag Blackberry, Research In Motion (RIM), har lovet at samarbejde med politiet.

Selskabet fremhæver, at de ligesom andre telekommunikationsselskaber skal overholde Regulation of Investigatory Powers Act (RIPA), som giver politiet adgang til private beskeder, hvis de relaterer til kriminelle handlinger.
 
Tidligere har Research In Motion givet indiske myndigheder mulighed for at kigge med i krypterede beskeder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere