Artikel top billede

Google har markedsført ulovligt medicin for milliarder. Foto: sxc.hu.

Google skal betale milliardbeløb for Viagra-reklamer

Google skal betale over 2,5 milliarder kroner, efter at have bragt ulovlige reklamer for medicin, der bliver solgt uden recept.

Google tjener stort set alle sine penge på annoncesalg og internet-marketing, men det har søgegiganten nu brændt nallerne på.

Selskabet skal nemlig betale en halv milliard dollars - eller over 2,5 milliarder kroner - til den amerikanske stat for ulovlig markedsføring.

Gennem AdWords-programmet, der er Googles reklametjeneste, har flere canadiske apoteker reklameret for receptpligtig medicin til amerikanske kunder.

Salget af receptmedicin fra Canada til USA er ulovligt, hvilket ligeledes gør Googles fortjeneste på markedsføringen ulovlig.

Søgegiganten har nu indgået et forlig, der betyder, at selskabet skal betale de tjente penge tilbage. 

Google har kendt reglerne i årevis

Google har siden 2003 været klar over, at salget på tværs af grænsen var ulovlig, skriver det amerikanske justitsministerie i en pressemeddelelse.

Forsendelserne af receptmedicin fra Canada er et problem, da de amerikanske myndigheder ikke har mulighed for at kontrollere og godkende medicinen. Selvom Canada har sit eget kontrolsystem, så kontrollerer landet ikke medicin, der bliver solgt fra Canada til USA.

Det betyder, at medicinen i praksis kan komme fra alle mulige steder, hvor der ingen kontrol er overhovedet.

Kæmpebeløb svarer til indtægten

De over 2,5 milliarder kroner er et af de største beløb i USA nogensinde for den her type sager.

Google har accepteret at betalet beløbet, der dækker både Googles indtægter på markedsføringen og de canadiske apotekers indtægter fra det ulovlige salg.

Desuden har Google indrømmet, at selskabet ligefrem har hjulpet de canadiske apoteker med at oprette annoncer gennem AdWords-programmet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere