Bizreports grundlægger konkurs

Medieselskabet bag internetmagasinet bizreport er erklæret konkurs og alle 15 ansatte opsagt. Dermed er fire af den danske IT-branches fem mest fremtrædende vækstkometer fra jubelperioden i 1999 og 2000 døde. Kun Jubii lever endnu.

Først bukkede internetmarkedspladsen Ask-Smith under, så gik eHuset ned med et brag, dernæst skred grunden under Catalog International og nu er også det lille medieselskab API Ventures lukket.

Dermed er fire ud af fem vækstpionerer fra Børsens Nyhedsmagasins kortlægning af den danske internetbranche i 2000 væk. Kun Jubii holder stadig stand.

API Ventures hovedaktivitet er at drive medievirksomhed på internettet, hvor det internetbaserede erhvervsmagasin bizreport.com og bizreport.dk er de mest kendte brands.

Lukkede i juni

Selskabet måtte dreje nøglen om i slutningen af juni efter et år, da økonomien var under voldsomt pres.

Ifølge grundlægger og direktør Andrei Puhov er der 25-30 kreditorer, men han har endnu ikke overblik over, hvor stor den samlede gæld er i konkursboet, eller præcis hvilke dele af hans forretning, der er omfattet af konkursen.

- Det kan jeg ikke udtale mig om. Selskabet har haft mange aktiviteter i løbet af året, men der er ikke så mange tilbage. Vi har haft 10-15 ansatte, men de er alle sammen fratrådt eller opsagt i årets løb, så der kun var en tilbage på konkurstidspunktet, siger Andrei Puhov.

Om konkursen omfatter hovedproduktet Bizreport er også uklart.

- Bizreport ligger i et andet selskab, men jeg har ikke overblik over, om det selskab er omfattet af konkursen, siger Andrei Puhov, der giver markedssituationen skylden for nedturen.

Har tabt to millioner kroner

- Jeg har personligt mistet to millioner kroner på det her, så jeg er nok selv den største kreditor, siger han.

Ifølge det seneste årsregnskab for API Ventures, der omfatter regnskabesåret 2000, havde selskabet på det tidspunkt en kortfristet gæld på 1,5 millioner kroner. Børsens Nyhedshedsmagasin skrev i oktober sidste år, at omsætning for 2001 ventedes at lande på 24 millioner kroner.

Kurator i boet, advokat Sven-Erik Poulsen fra det københavnske advokatfirma Hector & Stokkedal, har ikke været at træffe for yderligere oplysninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere