Giga tjente 266 millioner

Udviklingsvirksomheden Giga, der i dag er en integreret del af Intel, kom ud af 2001 med et overskud på 266 millioner kroner efter skat. Det svarer til 1,9 millioner kroner per medarbejder. Ledelsen tredoblede sin løn.

De godt og vel 150 medarbejdere i Giga i Skovlunde omsatte i regnskabsåret 2001 for 941 millioner kroner mod 644 millioner året før, viser det netop offentliggjorte årsregnskab.

Giga, der i dag er et udviklingsselskab i den amerikanske Intel-koncern, opnåede et overskud på 266 millioner kroner efter skat mod 217 millioner i 2000.

Giga ApsÅrsregnskab
Millioner kroner20012000
Omsætning941,2644,1
Resultat af primær drift (EBIT)336,3305,8
Resultat før skat 394,2321,9
Resultat266,5217,1
Egenkapital600332
Antal ansatte139101

Omsætningen stammer fra udvikling af transmissionsudstyr til teleselskabernes fiberoptiske netværk. En del af væksten forklares med ændrede distributionskanaler.

Det ordinære resultat før skat endte på knap 394 millioner kroner, og det er en stigning på lidt over 70 millioner kroner i forhold til året før.

Direktørløn steg med seks mio.

Det fremgår ligeledes af regnskabet, at lønninger og vederlag til direktion og bestyrelse er vokset med 200 procent fra tre millioner kroner i 2000 til 9,6 millioner kroner i 2001.

Præcist hvad den store stigning i direktionslønningerne dækker over, har det ikke været muligt at få svar på.

Finn Helmer forlod Gigas direktion i februar 2001 og overlod posten til David Byron Marsing, der også overtog Finn Helmers plads i bestyrelsen. David Byron Marsing blev i juli sidste år afløst af Ling Bundgaard, indtil den tidligere direktør for Hewlett-Packard i Danmark, Jørgen Bardenfleth kom til i januar i år.

Industrikoncernen NKT solgte i marts 2000 Giga til Intel for 9,4 milliarder kroner, hvilket svarede til omkring 100 millioner kroner pr. medarbejder. De kvitterede altså sidste år for tilliden ved hver at tjene 1,9 millioner kroner til den amerikanske ejer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere