Qwest-top tjente kassen på talfusk

En række af teleselskabet Qwests topchefer tjente milliarder på at sælge Qwest-aktier samtidig med at de i flere år afleverede kunstigt oppustede regnskaber, hvor selskabets resultater blev pyntet med flere milliarder kroner.

Med oppustede regnskaber i hånden tjente en række prominente medlemmer af ledelsen af det amerikanske teleselskab Qwest næsten fire milliarder kroner på at sælge Qwest-aktier fra 1999 til 2001.

Qwest krøb i går mandag til korset og erkendte, at selskabet fra 1999 og til 2001 kunstigt havde pustet sine regnskaber op, så selskabet fremstod som langt mere succesrigt, end det reelt var tilfældet.

De kunstigt oppustede resultater udnyttede ledelsen til at tjene store summer på at sælge aktier.

Ifølge The New York Times tjente Qwests administrerende direktør, Joseph Nacchio, 1,7 milliarder kroner på aktiesalg inden han i sidste måned blev fyret, mens selskabets finansielle topchef, Robert Woodruff, tjente 218 millioner kroner, inden han stoppede i selskabet sidste år.

Flere andre medlemmer af ledelsen samt Qwests hovedaktionær, bestyrelsesmedlemmet Philip Anschuts, tjente ligeledes særdeles store summer på at sælge Qwest-aktier.

Langt de fleste af de topfolk, der har solgt store mængder aktier i perioden, har siden trukket sig ud af selskabets ledelse, skriver The New York Times.

Overdrev indtægter

Qwest erkendte i går, at selskabet i flere år har fusket med sine regnskaber, der har været præget af, at selskabet har overdrevet sin omsætning og underdrevet sine omkostninger.

Qwest har blandt andet i flere år bogført sin omsætning omgående, mens omkostningerne er blevet spredt ud over flere regnskabsperioder.

Det har skabt et kunstigt og falskt billede af selskabets økonomiske styrke, hvilket har været med til at blæse aktiekurserne op på et forkert grundlag.

Qwest har ellers hidtil haft ry for at være en sikker hest at spille på. Gennem 2001 opbyggede selskabet ry for at være et af de mest driftssikre teleselskaber på det amerikanske marked, og den daværende topchef Joseph Nacchio holdt af at prale med, at Qwest som intet andet selskab var i stand til gang på gang at møde analytikeres forventninger.

I dag oplyser Joseph Nacchio gennem sin advokat, at der intet odiøst var ved aktiehandlerne, der blev foretaget i henhold til alle regler og love og for alle aktieejeres og virksomhedens bedste.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere