Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Tidligere TDC-direktør topchef for eFaktura

Bankernes arbejde med at relancere det elektroniske faktureringssystem eFaktura er kommet et skridt videre med ansættelsen af 47-årige Agner Mark som ny topchef, der i 11 år var direktør for TDC-selskabet Dan Net.

Den tidligere topchef for TDC-datterselskabet Dan Net, 47-årige Agner Mark, bliver manden, der som administrerende direktør skal give ny næring til pengeinstitutternes elektroniske faktureringssystem eFaktura.

eFaktura er oprindeligt udviklet i samarbejde med det krakkede softwarehus SystemForum, men blev i forbindelse med konkursen sidste år overtaget af bankerne for en slik.

- Jeg har arbejdet med elektronisk dokumentudvikling i mange år, og jeg synes, at eFaktura er et spændende projekt, siger Agner Mark om årsagen til, at han har valgt at sige ja til jobbet.

Klar efter sommer

Siden overtagelsen af eFaktura fra SystemForum har pengeinstitutterne bag eFaktura - med Nordea og Danske Bank i spidsen - arbejdet på højtryk med at færdigudvikle det endelige produkt.

Systemet er i disse dage under afprøvning i en række virksomheder og ventes søsat officielt indenfor kort tid, fortæller Agner Mark.

Pengeinstitutterne indgik i foråret en aftale med Merkantildata-selskaberne Eterra og Ementor om udvikling af software og udbygning af et forhandlernet. Ved samme lejlighed etablerede pengeinstutterne selskabet eFaktura A/S, som er et datterselskab til Pengeinstitutternes Betalingssystemer (PBS).

- Min opgave bliver at bygge organisationen op med henblik på distribution, videreudvikling og markedsføring af produktet. I dag er der kun mig, men det er tanken, at vi skal være en håndfuld fastansatte eller to, siger Agner Mark.

Milliardbesparelser

Han vil ikke på nuværende tidspunkt udtale sig om budgetter og måltal for selskabet, men det har tidligere været fremme at elektronisk fakturering rummer muligheder for besparelser i milliardklassen, hvis erhvervslivet går over til elektroniske rudekuverter.

I første omgang kommer systemet til at bygge på Navisions 65.000 kunder i Danmark, men på sigt er det tanken, at eFaktura skal tilbydes til alle gængse ERP-systemer.

Agner Mark forlod overraskende stillingen som direktør for TDCs succesfulde datterselskab Dan Net i marts i år, ifølge dagbladet Børsen på grund af uenighed med TDC om investeringsstrategien. Fratrædelsen skete samtidig med, at selskabet annoncerede et rekordoverskud for 2001.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere