Tirsdagens aviser om IT

Nervøse danske WorldCom-kunder. Banestyrelsen giver konkurrenter adgang til Nørreport. Bedre forsvar mod telefusk på vej.

Nervøse danske WorldCom-kunder
Den accellererende føljeton om det amerikanske teleselskab, WorldCom, smitter af i Danmark. Her er der uro blandt kunderne, skriver Dagbladet Børsen. En af de største kunder, der er smuttet, er Codan, mens Udenrigsministeriet ser tiden an. Det er en god idé, mener teleanalytiker Torben Rune fra Netplan. Han peger på, at det er yderst sjældent, at et teleselskabs konkurs fører til døde telefonlinier. (Børsen)

Banestyrelsen giver konkurrenter adgang til Nørreport
Den 1. oktober vil Orange ikke længere være ene om at have mobilsendere på Nørreport. TDC, Sonofon og Telia vil også kunne levere dækning på landets mest befærdede knudepunkt med 60.000 passerer dagligt. Dermed har Banestyrelsen tabt et årelangt slagsmål med de øvrige teleselskaber, der anklagede den statslige styrelse for konkurrencevridning, fordi den kun lod Orange komme til. Banestyrelsen ejer 14 procent af Orange-aktierne. Men nu har styrelsen ændret holdning og ladet de tre øvrige selskaber komme til. (Børsen).

Bedre forsvar mod telefusk på vej
Telebranchen og IT- og Telestyrelsen holdt mandag møde om telefusk og vil efter endnu et møde sidst på måneden formentligt kunne enes om forskellige redskaber til at forhindre svindlen. Flere internetkunder har modtaget store telefonregninger, efter deres netopkald er blevet omdirigeret til servere på fjerne sydhavsøer af små programmer smuglet ind på deres computer. Det skal hindres ved bedre information og spærrring af dyre opkald, lyder de første bud efter mødet mellem telebranchen og IT- og Telestyrelsen. (Politiken)
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Bording Data A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Sådan vil Udbetaling Danmark løse problemerne med nyt boligstøttesystem fra Netcompany: Se planen her
Interview: Når Udbetaling Danmark blåstempler lanceringen af det nye boligssystem skyldes det, at der spares mere end 20 millioner kroner hver måned i forhold til det gamle system. Selskabet erkender dog, at it-systemet har en række udfordringer. Læs her, hvordan de skal løses.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Fire trin til øget cybersikkerhed på den digitale arbejdsplads
Organisationer af enhver størrelse er i konstant risiko for at blive udsat for cyberangreb, som potentielt kan ende med at koste millioner af kroner. I de kommende år vil reguleringer, som den nye EU-persondataforordning, kunne straffe virksomheder med gigantiske bøder, for utilstrækkelig sikring af deres systemer og data. Hvordan dette kan undgås, kan du læse mere om i dette whitepaper.