BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Stadig sikkerhedshul hos Harald Nyborg

Handlende i varehuset Harald Nyborgs netbutik kunne indtil onsdag aften stadig se andre kunders ordrebekræftelser. En næsten to måneder gammel sikkerhedsfejl er dermed ikke på plads endnu.

Næsten halvanden måned efter afsløringen af et alvorligt sikkerhedshul i varehus-kæden Harald Nyborgs netbutik er fejlen ikke blevet rettet.

En af de ordrebekræftelser, som Harald Nyborg har blotlagt for sine kunder. Redaktionen har fjernet navn og adresse på kunden. Bestillingen er foretaget onsdag, og varerne betalt via Danske Banks netbetaling.
En af Computerworld Onlines læsere, Allan Bach, handlede onsdag i netbutikken og prøvede at ændre lidt på de internetadresser, der kom frem i browserens adressefelt.

Dermed fik han adgang til hundredvis af ordrebekræftelser, der minimum går tilbage til midten af juni måned.

Af ordrebekræftelserne kan man læse navn og adresse på kunder, se hvad de har købt, samt hvilken betalingsmetode, de har benyttet. Eksempelvis dankort, homebanking eller efterkrav.

Uvedkommende kan dog ikke se oplysninger om dankortnumre eller kontonumre.

I begyndelsen af juli opdagede en anden læser et hul i Harald Nyborgs netbutik, der gav adgang til samme oplysninger om andre kunders indkøb som det aktuelle sikkerhedshul.

Dengang benægtede Harald Nyborg i første omgang fejlen, og efter at Computerworld Online gik ind i sagen truede den fynske koncern endda læseren med retsforfølgelse.

Gav undskyldning
Senere gav Harald Nyborg en uforbeholden undskyldning og lovede, at sikkerheden nu var i top.

- Jeg må formode, at Computerworld Online måske endnu engang vil tage sagen op, da Harald Nyborg tilsyneladende overhovedet ikke har fattet budskabet, skriver Allan Bach i en mail til Computerworld Online.

Samtidig med henvendelsen til redaktionen, sendte Allan Bach en mail til Harald Nyborg og gjorde opmærksom på fejlen.

Her blev en del af netbutikken torsdag morgen lukket af, så det ikke længere er muligt at udnytte hullet til at få adgang til ordrebekræftelserne.

Citat fra Harald Nyborgs netbutik:

"Alle de oplysninger, du giver os, behandler vi med størst mulig diskretion.

Oplysningerne bruges kun internt, og vi gør alt, hvad vi kan for at beskytte og hemmeligholde dine data.

Vi garanterer, at vi aldrig sælger, udlejer eller udlåner personlige oplysninger til anden side."

- Jeg er lige blevet opmærksom på e-mailen fra kunden og går ud fra, at vores IT-ansvarlige arbejder på sagen. Umiddelbart ligner det den samme fejl som sidst, siger økonomidirektør i Harald Nyborg-koncernen, Mogens Krammer, torsdag formiddag til Computerworld Online.

Nu vil han vurdere, om det er nødvendigt at lukke netbutikken ned i en periode, eller om fejlen kan rettes hurtigt.

- Så svært kan del vel heller ikke være, bemærker Mogens Krammer.

Mener du, at man som kunde i Harald Nyborgs netbutik kan føle sig tryg?

- Det rager ikke andre, hvad man køber hos os, men omvendt er vores produkter ikke noget, man skal skamme sig over. Alligevel er det helt utilfredsstillende, og fejlen skal rettes meget hurtigt, siger Mogens Krammer.

Læs mere om sagen på Computerworld Online senere torsdag

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Løbet er kørt for Intels lynhurtige lager-teknologi ’Optane’: Aflives om kort tid
Det er slut med de lynhurtige Optane-ssd diske til desktop-pc'er. Om godt en måned er løbet helt kørt.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.