Artikel top billede

Mark Hurd, som i dag er co-president for Oracle, blev beskyldt for sexchikane af tidligere freelancer for HP, Jodie Fisher.

Oracle vil have HP-Hurd-forliget ophævet

Oracle beskylder nu Hewlett-Packard for bedrageri i forbindelse med virksomhedens forlig i sagen om ansættelsen af administrerende direktør for HP, Mark Hurd.

Computerworld News Service: HP fyrede Mark Hurd sidste år efter en skandale, der handlede om hans forhold til en af virksomhedens underleverandører.

Oracle skyndte sig at ansætte Mark Hurd som president, og det fik HP til at lægge sag an med den begrundelse, at han ikke ville kunne udføre sit job uden at krænke sin fortrolighedsaftale.

De to virksomheders indbyrdes forhold blev endnu mere anstrengt, da Oracle afslørede, at selskabet ville stoppe udviklingen af software til Intels Itanium-chip, som bliver brugt i high-end HP-servere med HP-UX OS. I juni anlagde Hewlett-Packard sag mod Oracle i den forbindelse.

Hurd-forliget indeholder formuleringer, der, ifølge HP, forpligter Oracle til fortsat at portere sit software til Itanium, hvilket Oracle benægter på det kraftigste.

Det er det forlig, Oracle nu vil have ophævet, står der i de papirer, som blev indleveret til retten tirsdag.

Modanklage

Oracle fastholder sin position i den modanklage, som virksomheden indgav ved retten i Californien, og virksomheden siger, at selv om den indvilligede i at inkludere formuleringen i forliget for at "bekræfte" virksomhederne partnerskab, så skete det i den overbevisning, at det ville "dæmpe HP's paranoia uden at opstille reelle krav til Oracle."

Oracles modanklage indeholder oplysninger om HP's angivelige bedrag, som Oracle mener, gør aftalen ugyldig.

HP "sendte signal om en ønske om forlig i Hurd-sagen, to dage efter den blev anlagt. Dengang virkede det ikke som andet end en ankerkendelse af, at HP ikke havde en chance for at vinde sagen," står der i klagen.

"Retrospektivt virker det nu åbenlyst, at HP havde en bagvedliggende og mere strategisk agenda," står der videre.

"HP stod over for at hyre to personer til den øverste ledelse - nemlig Léo Apotheker og Ray Lane - og HP vidste, at det ville ødelægge, hvad der måtte være tilbage af partnerskabet mellem Oracle og HP."

Léo Apotheker var tidligere administrerende direktør for Oracles rival på enterprise applikations-markedet, SAP, og Ray Lane har været president for Oracle men stoppede efter et berømt skænderi med administrerende direktør Larry Ellison.

SAP står desuden over for en kendelse til knap syv millarder kroner i en retssag anlagt af Oracle mod SAP og et tidligere datterselskab, TomorrowNow, som tog sig af simpel support til Oracle-applikationer.

"I løbet af undersøgelsen anerkendte SAP sin skyld, og beviserne klargjorde ikke bare Hr. Apothekers engagement i SAP's ulovlige forretningsmetoder men også hans dybe foragt for Oracle," står der i retspapirerne.

"Velvidende om, at de to herrer, Apotheker og Lane, ville være gift for ethvert 'partnerskab' med Oracle, prøvede HP at bruge forliget i Hurd-sagen som en sidste udvej for, blandt andre ting, at få Oracle til at binde sig kontraktmæssigt til at fortsætte udviklingen af software til Itanium-platformen og fastlåse de favorable priser på Oracles software til Itanium-platformen," står der videre.

Benægter alle anklager

Oracle ville aldrig have underskrevet et forlig, hvis virksomheden havde vidst, at Ray Lane og Léo Apotheker ville slutte sig til HP, skriver Oracle.

Oracle anklager i papirerne HP for bedrageri, injurier, forsætlig indblanding i kontraktlige relationer og forsætlig indblanding i fremtidig økonomisk gevinst. Virksomheden forlanger en offentlig undskyldning fra HP, skadeserstatning og at Hurd-forliget bliver ophævet.

Tirsdag indleverede Oracle desuden sit svar til HP's originale Itanium-sagsanlæg, hvor virksomheden benægter alle anklager.

"I stedet for at fokusere på, hvad der er bedst for vores fælles kunder, satser Oracle på, at opdigtede undskyldninger kan dække for virksomhedens åbenlyse manglende respekt for sine juridiske forpligtelser," skriver en talskvinde for HP i en e-mail.

"HP er fast besluttet på at få Oracle til at respektere partnerskabet med HP og vores fælles kunder, og vi vil fortsat tage skridt for at beskytte kundernes bedste interesse."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere