Artikel top billede

Kernel.org hacket: Hackere tæt på Linux' kildekode

Hjemstedet for Linux' berømte kildekode er blevet hacket.

Hackere har banet vej gennem alle sikkerheds-anordningerne på kernel.org, der er stedet, hvorfra Linux-distributørerne downloader kildekoden til det meget udbredte Linux-system.

Hackerne har tiltvunget sig root-access til en server med navnet Hera, hvor de ifølge folkene bag kernel.org kompromiterede "en række servere i infrastrukturen bag kernel.org".

Sitets administratorer opdagede ved et rutinetjek søndag, at der blev rodet rundt i deres servere, hvor filer blev ændret.

De kunne desuden se, at hackerne havde læst et skadeligt program ind i serverens start-scripts, ligesom en række brugerdata blev logget.

Kernel.org har anmeldt hackningen til politiet i både USA og Europa. Det fremgår dog ikke præcist hvilke europæiske lande, der har modtaget anmeldelse.

Hvad skete der?

Lige nu arbejder Linux-folkene på at reinstallere sitets infrastruktur, ligesom de forsøger at finde ud af, hvad der egentligt er foregået.

En teori er, at hackerne har stjålet en brugers identitet for at komme ind i systemet.

Alle brugere af kernel.org skal nu ændre deres password.

Kernel.org har ikke mange brugere - blot 448 registrerede - men hackningen er alligevel bekymrende, fordi det er stedet, hvorfra Linux-distributørerne downloader kildekoden til systemets kerne.

Folkene bag kernel.org mener dog, at det selv med root-adgang vil være vanskeligt for en hacker at få placeret skadelig kode i selve kildekoden, uden at det bliver opdaget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere