Artikel top billede

Kernel.org hacket: Hackere tæt på Linux' kildekode

Hjemstedet for Linux' berømte kildekode er blevet hacket.

Hackere har banet vej gennem alle sikkerheds-anordningerne på kernel.org, der er stedet, hvorfra Linux-distributørerne downloader kildekoden til det meget udbredte Linux-system.

Hackerne har tiltvunget sig root-access til en server med navnet Hera, hvor de ifølge folkene bag kernel.org kompromiterede "en række servere i infrastrukturen bag kernel.org".

Sitets administratorer opdagede ved et rutinetjek søndag, at der blev rodet rundt i deres servere, hvor filer blev ændret.

De kunne desuden se, at hackerne havde læst et skadeligt program ind i serverens start-scripts, ligesom en række brugerdata blev logget.

Kernel.org har anmeldt hackningen til politiet i både USA og Europa. Det fremgår dog ikke præcist hvilke europæiske lande, der har modtaget anmeldelse.

Hvad skete der?

Lige nu arbejder Linux-folkene på at reinstallere sitets infrastruktur, ligesom de forsøger at finde ud af, hvad der egentligt er foregået.

En teori er, at hackerne har stjålet en brugers identitet for at komme ind i systemet.

Alle brugere af kernel.org skal nu ændre deres password.

Kernel.org har ikke mange brugere - blot 448 registrerede - men hackningen er alligevel bekymrende, fordi det er stedet, hvorfra Linux-distributørerne downloader kildekoden til systemets kerne.

Folkene bag kernel.org mener dog, at det selv med root-adgang vil være vanskeligt for en hacker at få placeret skadelig kode i selve kildekoden, uden at det bliver opdaget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere