Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Morten Nevado)

CSC under pres efter konflikt: Nu kommer regningen

ComputerViews: Knap nok har røgen fra forårets store arbejdskonflikt lagt sig, før CSC står over for nye problemer.

ComputerViews: Skat er voldsomt utilfreds med CSC og har sat flere skrappe initiativer i søen for at få banket CSC på plads. Utilfredsheden med det store selskab ulmer. Tingene skal rettes ind.

CSC må sande, at det er nu, at regningen for forårets langstrakte arbejdskonflikt med Prosa skal betales.

Borte er kundernes forståelse og tålmodighed for en virksomhed i en svær, arbejdsretlig situation. Nu er det business as usual uden plads til bortforklaringer, ynk og klagesang.

Da konflikten pågik, blev CSC mødt med forståelse fra kunderne, der gik stille med dørene, selv om de i høj grad kunne mærke konsekvenserne af konflikten med Prosa på egen krop.

De fokuserede i stedet på at være fleksible, samarbejdsvillige og få løst opgaverne på den mest smidige måde. Dybest set var også de interesserede i, at CSC fik nedbragt sine omkostninger.

Nu skal der leveres

Nu er konflikten slut. Og selv om CSC stadig bøvler med puklen efter al balladen, er det for længst blevet dagligdag for Skat og de øvrige kunder, der har lagt sympatien på hylden.

Nu skal der leveres, og det bliver der ikke.

Skat har blandt andet foretaget det usædvanlige træk at henvende sig til statens advokat, Kammeradvokat, med sin CSC-kontrakt i hånden, ligesom Skat vil hyre eksterne konsulenter til at kigge CSC kritisk over skulderen.

Skat er med andre ord godt og grundigt gal i skralden og har fået nok af CSC's leveringsproblemer, efter CSC igen har meddelt, at selskabet ikke kan levere et it-system til registrering af motorkøretøjer til tiden.

Selv bedyrer CSC, at den pågældende forsinkelse ikke har nogen forbindelse til konflikten. Læs om det her.

Surhed gør ondt

De hårde ord og de skrappe tiltag fra en af selskabets helt store og mest profilerede kunder gør av - ikke mindst på CSC's omdømme.

Ethvert selskab i verden lever af tilfredse kunder og kan kun holde til at have utilfredse kunder i kort tid.

Utilfredse kunder spreder dårligt omdømme, brokker sig hele tiden og trækker derved ressourcer ud af virksomheden, modarbejder arbejdet med at skaffe nye kunder og har det med ikke at ville forny kontrakterne, hvis de kan undgå det.

CSC sidder ganske vist godt i det. Både når det gælder kompetencer, kontrakter og it-systemer er selskabet viklet så solidt ind i mange af det offentliges store, vitale it-systemer, at det ikke bare sådan uden videre kan skiftes ud.

Grænsen er ved at være nået

Det understreges af, at mange af CSC's store offentlige kunder har været kunder i rigtigt mange år, samt at kun et meget begrænset antal it-selskaber i Danmark har muskler og stabilitet nok til at overtage opgaverne fra CSC.

Men der er en grænse, viser Skats offensive tiltag mod CSC.

Skat lægger da heller ikke skjul på, at Kammeradvokaten er blevet inddraget for at se på, hvilke 'muligheder' Skats komplicerede kontrakter med CSC indeholder for Skat.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at CSC ikke har haft en specielt heldig hånd med at levere til Skatteministeriet. Det her er kulminationen på et forløb. Og man ved godt i CSC at vi ser med stigende bekymring på deres track-record på det her," sagde koncerndirektør i Skat, Jesper Skovhus Poulsen, fornylig.

Altså: Skat er stiktosset. CSC har et problem. Det skal løses hurtigt. Og så skal der nye boller på suppen.

Læs også:

CSC forsinker milliard-system til Skat.

Skat raser over CSC: Vil have alt tjekket igennem igen.

Skatteministeriet pudser kammeradvokaten på CSC.

CSC: Derfor er Skats motorsystem forsinket.

Læs alt om forårets store konflikt mellem CSC og Prosa.




IT-JOB

Arbit Cyber Defence Systems ApS

Systems Engineer til Cyber Defence-løsninger

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere