Artikel top billede

Derfor kan ultrabook'en ende med at floppe

Ultrabook'en er pc-industriens forsøg på at skabe en helt ny produktkategori, der kan redde det skrantende pc-salg. Ikke alle ser dog succesen i krystalkuglen.

Læs også:
En sværm af ultrabooks klar til at knuse Macbook Air

Sådan udvikler Intel fremtidens ultrabærbare

Intel satser på, at 40 procent af de forbruger-bærbare, der sælges på verdensplan ved udgangen af 2012, er ultrabooks.

Hvis det bliver en realitet, vil den nye produktkategori have opnået et egentligt mainstream-gennembrud. Men selvom de første produkter i ultrabook-kategorien nu sendes på markedet af firmaer som Acer, Asus, Lenovo og Toshiba, så er succesen langt fra givet på forhånd.

For det første skal ultrabook'en kæmpe med de populære tablet-pc'er om kunderne. For det andet findes der allerede et uhyre populært produkt, der til forveksling minder om en ultrabook: Apples Macbook Air.

IDC-analytiker Bob O'Donnell siger til Cnet, at prisen på de nye ultrabooks skal lægges en del lavere end Apples priser, hvis de for alvor skal blive et hit hos forbrugerne. 

"Ultrabooks kan blive en mainstream-kategori, hvis de rammer det rigtige prisniveau," siger han.

"Jeg tror, at de (priserne, red.) skal ligge på 799 dollars. Og Intel har nogle ret stramme guidelines," forklarer han og peger på, at det kan blive nødvendigt eksempelvis at slække lidt på tykkelsen af ultrabook'en for at kunne få prisen langt nok ned.

At dømme ud fra de ultrabook-priser, der indtil nu er meldt ud, har producenterne endnu et stykke vej igen, hvis de skal følge IDC-analytikerens anvisninger.

Du kan læse mere om Intels krav til ultrabook-producenterne her.

Ultrabook-producenter prøver sig frem

Ifølge industri-mediet Digitimes har pc-leverandørerne trods de store forhåbninger til ultrabook'en tænkt sig at starte med at sende relativt små mængder ud på markedet.

På den måde kan de lure stemningen blandt de potentielle kunder og justere prisniveauet, hvis det er nødvendigt. 

For Intels vedkommende er der også meget på spil med introduktionen af selskabets Ultrabook.

Fordi det i høj grad er ARM-processorer, der sidder i de mange tablet-pc'er og smartphones, der langes over diskene i disse år, så håber Intel på at kunne tage en større del af mobility-markedet med de nye chip-teknologier, der anvendes i Ultrabook'en.

Skal redde skrantende pc-salg

Når interessen for ultrabook-produkterne er så stor blandt pc-producenterne, skyldes det i høj grad, at de har brug for at få sparket gang i salget igen.

Ifølge IDC faldt pc-salget i EMEA-regionen med ni procent i andet kvartal i forhold til samme kvartal året før.

I Vesteuropa gik det endnu værre - her faldt pc-salget med hele 32,2 procent i forhold til samme kvartal året før.

Det skyldes både den generelle krise-stemning, men også at tablet-pc'erne og smartphones æder en del af den efterspørgsel, der skulle være kommet pc-leverandørerne til gode.

En analytiker fra firmaet Daiwa Capital Market siger imidlertid til Taipei Times, at pc-producenterne ikke skal satse alt for meget på ultrabook-salget:

"Vi regner med en vækst på nul procent for de globale notebook-leverancer i 2011 og er ikke sikre på, at ultrabook'en alene kan få notebook-væksten til at blomstre i 2012," lyder det fra analytikeren Calvin Huang.

Læs også:
En sværm af ultrabooks klar til at knuse Macbook Air

Sådan udvikler Intel fremtidens ultrabærbare
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?