Artikel top billede

Pirat-politikere vil blokere EU-lov om copyright

Et medlem af Europa-Parlamentet har gjort et sidste forsøg på at blokere planerne om at udvide copyrightbeskyttelsen for musikindspilninger fra 50 til 70 år.

Computerworld News Service: I april anmodede medlem af det svenske pirat-parti, Christian Engström, sammen med andre 40 andre medlemmer af Europa-Parlamentet om, at beslutningen om at udvide copyrightbeskyttelsen blev taget op til genovervejelse.

I fredags fik de besked om, at deres anmodning var blevet afvist.

Christian Engström tror, at timingen har betydning, eftersom sagen kunne være på Europa-Rådets agenda onsdag.

"Jeg har ikke kunnet finde agendaen på Rådets hjemmeside, men oplysningen kommer fra en af de permanente repræsentanter her i Bruxelles," siger han.

Hvis forslaget bliver godkendt i Rådet, vil det blive ophævet til lov.

"Og det til trods for det faktum, at udvidelsen har mødt massiv kritik fra den akademiske verden, blandt andet i den Hargreaves-anmeldelse, der blev forelagt den britiske regering tidligere i år," tilføjer Christian Engström.

I øjeblikket er Østrig, Belgien, Tjekkiet, Luxembourg, Rumænien, Slovakiet, Sverige og Holland imod forslaget, men der mangler stadig fem stemmer for at kunne gennemføre en blokering,

I et hårdt angreb på lovgivernes motivation sagde Christian Engström:

"Meningen med den europæiske union er at gøre lobbyisterne fra de store virksomheder glade; i dette tilfælde de store pladeselskaber, som ejer rettighederne til 80 procent af den musik, som er blevet udgivet igennem historien. Hvis udvidelsen af copyrightperioden bliver gennemført i denne uge, så vil de være meget tilfredse med deres politikere, som har leveret resultatet."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere